Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Μήνυμα αλληλεγγύης στους Γάλλους εργαζόμενους

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, με ανακοίνωση της Γραμματείας, εκφράζει την αλληλεγγύη της στους Γάλλους εργαζόμενους των δεκάδων κλάδων που συμμετέχουν στην απεργία της 12ης Οκτώβρη. Χαιρετίζει τις διαδηλώσεις και τις απεργίες των συνταξιούχων, των εργαζομένων και των νέων που παλεύουν, ασταμάτητα, ενάντια στην ανατροπή των δικαιωμάτων τους στη σύνταξη.

Η επίθεση της γαλλικής κυβέρνησης στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης αποτελεί μέρος ενός παγκόσμιου διαρκούς πόλεμου όλων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, της δεξιάς ή των σοσιαλδημοκρατών, ενάντια στα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Αυτή η επίθεση απορρέει από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που υποστηρίζει τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των πολυεθνικών. Στόχος τους είναι να μειώσουν το κόστος εργασίας καθώς επιθυμούν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν μέχρι το τέλος της ζωής τους, για να μεγαλώσουν με κάθε τρόπο τα κέρδη του κεφαλαίου.

Η ΠΣΟ απαιτεί τη μείωση της ηλικίας συνταξιοδότησης και αυτό είναι κάτι που είναι δυνατό στην εποχή μας. Εκφράζει την πλήρη υποστήριξή της στους αγώνες των Γάλλων συνταξιούχων και εργαζομένων και τους προσκαλεί να υποστηρίξουν τη δράση του ταξικά προσανατολισμένου συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα τους και στη Ευρώπη, να παλέψουν ενάντια στον κίτρινο (συμβιβασμένο) συνδικαλισμό και να θέσουν απαιτήσεις που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ