Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων
  • Με ανακοίνωσή της καταδικάζει την τρομοκρατική επιχείρηση εισαγγελίας και αστυνομίας σε βάρος των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης
  • Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναδεικνύει με ανακοίνωσή της τα προβλήματα του Μουσικού Σχολείου Σερρών

Την επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών και ποινικοποίησης των αγώνων τους καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, με αφορμή την κλήση σε απολογία 10 μαθητών του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης (λειτουργεί στην Πυλαία).

Θυμίζουμε ότι οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης εδώ και μέρες ξεκίνησαν πολύμορφες κινητοποιήσεις, διεκδικώντας άμεση κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, δωρεάν παροχή των βιβλίων μουσικής και ξένης γλώσσας, ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών τους για τη μόρφωσή τους. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησαν αποχές και πορείες διαμαρτυρίας προς το Δημαρχείο της Πυλαίας, μουσικές διαδηλώσεις στην πλατεία Αριστοτέλους, αλλά και δύο μονοήμερες καταλήψεις για τις οποίες καλούνται να απολογηθούν στο ΑΤ Πυλαίας.

Με ανακοίνωσή της η ΚΟΘ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει το πογκρόμ διώξεων και απειλών κατά των αγωνιζόμενων μαθητών και των γονιών τους, στήνει μαθητοδικεία και ιεροεξεταστήρια συνέτισης γονέων και κηδεμόνων. Επιβεβαιώνεται, για ακόμη μια φορά, πως η πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ, και των γαλαζοπράσινων κυβερνήσεών τους, όταν δεν τα καταφέρνει με το καρότο επιλέγει το μαστίγιο.

Στα πλαίσια αυτά, η διοίκηση του αστυνομικού τμήματος Πυλαίας καλεί σε απολογία αγωνιζόμενους μαθητές του Μουσικού Λυκείου Πυλαίας για τις κινητοποιήσεις τους για το δικαίωμά τους στη δωρεάν μόρφωση.

Στο σκαμνί η κυβέρνηση, και οι μηχανισμοί της, δεν στέλνει μόνο αυτούς που αγωνίζονται, στο σκαμνί στέλνει και τα δίκαια αιτήματα των μαθητών, για προσλήψεις καθηγητών, για δωρεάν εφόδια που θα τους επιτρέπουν να μορφώνονται ολόπλευρα. Η πολιτική που ταΐζει την πλουτοκρατία, που χαμογελάει στους κεφαλαιοκράτες, είναι η ίδια που δείχνει το άγριο πρόσωπό τους στο λαϊκό κίνημα.

Η νεολαία, ο λαός να μην καμφθούν. Ο τάφος που θέλουν η κυβέρνηση και τα μονοπώλια να επιβάλουν θα σπάσει. Ο λαός να αξιοποιήσει την πείρα του, για να καταδικάσει τους γαλαζοπράσινους, και όχι μόνο, χειροκροτητές αυτής της πολιτικής στις τοπικές εκλογές, να δείξει τη δύναμή του στηρίζοντας τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που στηρίζει το ΚΚΕ».

Υπολειτουργεί το Μουσικό Σχολείο Σερρών

Συνεχίζει να υπολειτουργεί το Μουσικό Σχολείο των Σερρών, όπως και όλα τα Μουσικά Σχολεία στη χώρα, καθώς δεν έχουν καλυφθεί τα κενά στις ειδικότητες καθηγητών μουσικής. Οι προσλήψεις ωρομισθίων κάλυψαν λίγο λιγότερες από τις μισές ανάγκες, ενώ τα βιβλία μουσικής και τα ξενόγλωσσα που είναι πανάκριβα, αναγκάζονται να αγοράζουν οι μαθητές.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Σερρών με ανακοίνωσή της, προειδοποιεί ότι τέτοια φαινόμενα κακής λειτουργίας σχολείων, ακόμα και κλεισίματος λόγω έλλειψης χρημάτων, θα ενταθούν και θα γενικευθούν το επόμενο διάστημα. Καλεί μαθητές και γονείς να απαιτήσουν δυναμικά το δικαίωμά τους στη δωρεάν μόρφωση, που θα παρέχεται από ένα δημόσιο σωστά οργανωμένο σχολείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ