Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Μαζική κινητοποίηση ενάντια στη διάλυση του ΚΕΑΤ

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Την αποφασιστικότητά τους να μπουν εμπόδιο με τη δράση τους στα σχέδια διάλυσης και υποβάθμισης του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), στις απολύσεις και την τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει η διοίκηση του Κέντρου, εξέφρασαν χτες με συγκέντρωση στο ΚΕΑΤ και πικετοφορία στους δρόμους της Καλλιθέας οι μαθητές του ΚΕΑΤ και οι γονείς τους, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και πλήθος σύλλογοι και μαζικοί φορείς.

«Ειδικό γυμνάσιο - λύκειο τυφλών είναι η απαίτηση γονέων και μαθητών», «Κλείνουνε σχολές, πουλάνε προστασία, πάλη για ανατροπή και άλλη κοινωνία» και «Τσουβάλια ευρώ τους τραπεζίτες, τα ειδικά σχολεία τα κάναν αποθήκες», φώναξαν οι συγκεντρωμένοι έξω απ' το ΚΕΑΤ. Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι των μαθητών, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΚΕΑΤ, της ΣΕΑΑΝ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και εκπρόσωπος των καταρτιζόμενων του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) ΑμΕΑ Γαλατσίου, που επίσης βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι μαζικών φορέων και συλλόγων, του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας Αθήνας, του σωματείου εργαζομένων του Δήμου της Καλλιθέας, του Συλλόγου Γυναικών Καλλιθέας, αλλά και αντιπροσωπεία υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ.ά.

Ξεκαθάρισαν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους, ότι τα σχέδια για τη διάλυση της σχολής δε θα περάσουν! Ζήτησαν να δοθεί άμεσα η χρηματοδότηση για τις λειτουργικές ανάγκες της Σχολής, να παρθούν πίσω οι απολύσεις, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, ίδρυση ειδικού γυμνάσιου - λυκείου, να σταματήσει η τρομοκρατία σε βάρος γονιών και μαθητών. Οι μαθητές δήλωσαν ότι διεκδικούν τα αυτονόητα: Να έχουν βιβλία και καθηγητές, να σταματήσει η τρομοκρατία. Την προσπάθεια διάλυσης της Σχολής και το σχέδιο τρομοκράτησης των μαθητών και εργαζομένων κατήγγειλαν και οι γονείς. Κατήγγειλαν επίσης την πρωτοφανή στάση της διοίκησης του ΚΕΑΤ που απαγόρευσε στο Σύλλογό τους να μπει στο Κέντρο για να κάνει τη γενική του συνέλευση την περασμένη Κυριακή το πρωί. Ακολούθησε πικετοφορία στους δρόμους της Καλλιθέας.

Κινητοποιήσεις και στο ΚΕΚ ΑμΕΑ Γαλατσίου

Ομόφωνη απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την προάσπιση της Σχολής πήρε και η γενική συνέλευση των καταρτιζόμενων του ΚΕΚ ΑμΕΑ Γαλατσίου. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιούν αποκλεισμό της λεωφόρου Γαλατσίου μπροστά απ' τη σχολή μεθαύριο Παρασκευή στις 12.30 το μεσημέρι. Τον αγώνα τους στηρίζουν οι καθηγητές της σχολής, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, η ΣΕΑΑΝ.

«Διακόσιοι είκοσι καταρτιζόμενοι της σχολής, ανάπηροι και χρόνιοι πάσχοντες είναι στο δρόμο γιατί η σχολή τους φέτος δεν άνοιξε καθόλου. Οι 60 εργαζόμενοι της σχολής παραμένουν απλήρωτοι από πέρυσι. Το υπουργείο δε δίνει ούτε ένα ευρώ πίστωση για τη λειτουργία της σχολής. Ο πρωθυπουργός της χώρας μάς κοροϊδεύει κατάμουτρα. Για μια ακόμα φορά ανακοινώνει προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας των ΑμΕΑ, δισεκατομμύρια στους επιχειρηματίες και η ανεργία στα ΑμΕΑ να βαράει κόκκινο κοντά στο 95%», τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι μαθητές, ο Ενιαίος Σύλλογος και η ΣΕΑΑΝ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση ενάντια στη συρρίκνωση της Σχολής (2011-01-15 00:00:00.0)
Δυναμικό «όχι» στη συρρίκνωση της Σχολής (2011-01-08 00:00:00.0)
Καμία ανοχή στην προσπάθεια διάλυσης της Σχολής! (2010-11-11 00:00:00.0)
Ψήφο στους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (2010-11-06 00:00:00.0)
Αγωνιστικό πρόγραμμα και από τα ΑμΕΑ (2010-04-17 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία σήμερα για την ανεργία των ΑμΕΑ (2010-03-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ