Τρίτη 26 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Καμπάνια αλληλεγγύης

Συνεχίζεται η νέα καμπάνια στήριξης της σοσιαλιστικής Κούβας που ξεκίνησε ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης με τα παραρτήματά του σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Λάρισα, Βόλο, Λιβαδειά, Αργοστόλι, απαιτώντας τον τερματισμό του αποκλεισμού, την κατάργηση της «Κοινής Θέσης» της ΕΕ κατά της Κούβας, καθώς και την άμεση απελευθέρωση των 5 Κουβανών αγωνιστών που βρίσκονται άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ.

Το κείμενο υπογράφουν προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών και αγωνιστές του εργατικού και του λαϊκού κινήματος. Ανάμεσά τους ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο συγγραφέας Ιάκωβος Καμπανέλλης, ο Ευάγγελος Μαχαίρας, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, ο Αντώνης Κακαράς, αρχιπλοίαρχος ε.α. και ο Νίκος Τζόβλας, μέλη της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα, ο Χρίστος Τσιντζιλώνης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, καθώς και οι Ομοσπονδίες Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού, Δέρματος, Εργατών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Λογιστών, Οικοδόμων, Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΑΜ, Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Μισθωτών Τύπου - Χάρτου, Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας.

Με το αίτημα της λήξης του αποκλεισμού της Κούβας από τις ΗΠΑ συντάσσεται και το «Ιδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου» (ΙΜΔΑ). Με ψήφισμα του ΔΣ που υπογράφει η πρόεδρός του Αλίκη Γιωτοπούλου - Μαραγκοπούλου, «απαιτεί τη λήξη χωρίς καμία αναβολή του μακρότατου και εξοντωτικού αποκλεισμού κατά του γενναίου κουβανικού λαού που κατάφερε να διατηρήσει την εθνική ανεξαρτησία του παρά τις συνεχείς επιβουλές των ισχυρών και να κατακτήσει υψηλό επίπεδο ικανοποίησης των κοινωνικών δικαιωμάτων, και ιδίως του δικαιώματος στην υγεία». Καταλήγοντας σημειώνει πως θα πρέπει «να γίνει επιτέλους σεβαστή η γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κρατών - μελών του ΟΗΕ που σκανδαλωδώς μένει ανεφάρμοστη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ