Τρίτη 26 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΑΠΩΝΙΑ - ΚΙΝΑ
Συνεχίζεται η διμερής ένταση...

TOKΙΟ.-- Επίσημα διαμαρτυρήθηκε χτες η ιαπωνική κυβέρνηση για την παρουσία κινέζικων ακταιωρών που συνόδευαν κινέζικα αλιευτικά σκάφη προχτές βράδυ, ανοιχτά των επίμαχων βραχονησίδων Νταϊόγιου (στα κινέζικα) ή Σενσόκου (στα ιαπωνικά), που διεκδικούν Τόκιο και Πεκίνο.

Ο Ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως το Τόκιο παρακολουθεί «στενά» την κατάσταση κοντά στις επίμαχες βραχονησίδες.

Στο μεταξύ και το περασμένο Σαββατοκύριακο αναφέρθηκαν μικρές, αλλά δυναμικές αντι-ιαπωνικές διαδηλώσεις σε πόλεις κυρίως της Νοτιοδυτικής Κίνας, με κεντρικό σύνθημα το μποϊκοτάρισμα ιαπωνικών προϊόντων. Παρόμοια διαδήλωση έχει προγραμματιστεί για σήμερα έξω από το ιαπωνικό προξενείο της πόλης Τσονγκτσίνγκ.

Τέλος, χτες αξιωματούχοι των ΗΠΑ και Ν. Κορέας ανακοίνωσαν πως ματαιώνουν ασκήσεις μαχητικών αεροσκαφών που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν εντός του ερχόμενου μήνα ανοιχτά της Κινεζικής Θάλασσας προκειμένου να μην οξυνθεί η αντίδραση του Πεκίνου ενόψει και της συνόδου της Ομάδας των 20 (G-20) ανεπτυγμένων χωρών και αναδυόμενων οικονομιών στη Ν. Κορέα το Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ