Τρίτη 26 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Αύξηση στρατιωτικών δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα

ΜΟΣΧΑ.--

Η Ρωσία επιθυμεί να αυξήσει τη ναυτική της δύναμη στη βάση της Σεβαστούπολης στη Μαύρη Θάλασσα με 18 νέα πολεμικά σκάφη - από τα οποία τουλάχιστον 6 φρεγάτες και 6 ντιζελοκίνητα υποβρύχια - στην επόμενη δεκαετία, μετέδωσε χτες το ρωσικό πρακτορείο «Ιντερφαξ», ωστόσο εκπρόσωπος του ναυτικού απέφυγε να σχολιάσει τη συγκεκριμένη πληροφορία.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη του Απρίλη, η Ουκρανία είχε συμφωνήσει να παραταθεί η παραμονή του ρωσικού στόλου στη βάση της Σεβαστούπολης στη Μαύρη Θάλασσα για άλλα 25 χρόνια με αντάλλαγμα καλύτερες τιμές (έκπτωση 30%) για το ρωσικό φυσικό αέριο.

Εξάλλου, στις 25 Οκτώβρη στο στρατιωτικό πολύγωνο Τσεμπαρκούλ της περιοχής του Τσελιάμπινσκ ξεκίνησαν τα κοινά τακτικά γυμνάσια των συλλογικών δυνάμεων ταχείας επέμβασης «Αλληλεπίδραση-2010» στα οποία συμμετέχουν η Ρωσία, το Τατζικιστάν, η Αρμενία, το Καζαχστάν, η Κιργισία και η Λευκορωσία, χώρες - μέλη της Οργάνωσης του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (ΟΣΣΑ). Πάνω από 1.700 στρατιωτικοί και 270 μηχανικά πολεμικά μέσα παίρνουν μέρος στα γυμνάσια.

Ο γενικός γραμματέας της ΟΣΣΑ, Νικολάι Μπορντιούζα, δήλωσε στην τελετή έναρξης των γυμνασίων πως ο στόχος τους είναι η προετοιμασία «για τις κοινές αντιδράσεις κατά των απειλών που μπορούν να αντιμετωπίζουν τα κράτη μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ