Τρίτη 26 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΣΑΒΕΣ
Σειρά εμπορικών συμφωνίων

ΛΙΣΑΒΟΝΑ - ΤΡΙΠΟΛΗ.--

Σειρά εμπορικών συμφωνιών, με δεσπόζουσες αυτές για την προμήθεια υπολογιστών και προϊόντων νέας τεχνολογίας, αλλά και πλοίων και οικοδόμησης κατοικιών, καθώς και εξαγωγής αργού πετρελαίου υπέγραψαν ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες και ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες με την ευκαιρία της επίσκεψης του δεύτερου στη χώρα της Ιβηρικής.

Οι νέες συμφωνίες θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις διμερείς σχέσεις, καθώς οι εξαγωγές της Πορτογαλίας προς τη Βενεζουέλα από τα 17 εκατομμύρια ευρώ το 2007 έφτασαν στα 122 εκατομμύρια το 2009.

Με την επίσημη επίσκεψη στην Πορτογαλία ολοκληρώθηκε και η δεκαήμερη περιοδεία του Προέδρου Τσάβες, που ξεκίνησε στη Ρωσία και περιέλαβε τη Λευκορωσία, την Ουκρανία, το Ιράν, τη Συρία και προτελευταίο σταθμό τη Λιβύη, όπου Λιβύη και Βενεζουέλα υπέγραψαν τέσσερις συμφωνίες και πέντε μνημόνια συνεργασίας, κυρίως στους τομείς της ενέργειας και της γεωργίας. Σύμφωνα με το λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων Jana, οι τέσσερις συμφωνίες αφορούν τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς των μεικτών επενδύσεων, του εμπορίου και των θαλάσσιων και αεροπορικών μεταφορών. Επίσης, η Λιβύη σχεδιάζει να επενδύσει στη γεωργία της Βενεζουέλας, με την καλλιέργεια 750.000 στρεμμάτων αγροτικής γης, διευκρινίζει το λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ