Τρίτη 26 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Συνεχίζει τον εμπαιγμό το Ισραήλ

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

Η ισραηλινή Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Σπάστε τη Σιωπή» έδωσε, χθες, στη δημοσιότητα σειρά νέων φωτογραφιών που δείχνουν Ισραηλινούς στρατιώτες να ασχημονούν και να προβαίνουν σε ειρωνείες και αστεία μέσα σε σπίτια Παλαιστινίων, ενώ σε μία από τις φωτογραφίες εμφανίζεται ένας στρατιώτης να γράφει στον τοίχο: «Θα ξανάρθουμε». Αν και δεν έχει διασταυρωθεί, πρόκειται μάλλον για φωτογραφίες που λήφθηκαν κατά την ισραηλινή εισβολή στη Γάζα, στις αρχές του 2009. Πρόκειται για την τρίτη φορά, τον τελευταίο καιρό, που δημοσιοποιούνται τέτοιου είδους εικόνες.

«Βροχή» οι σφαίρες στη νηοπομπή

Ολους τους επιβάτες του «Mavi Marmara», του τουρκικού πλοίου που είχε τεθεί επικεφαλής στη νηοπομπή βοήθειας που έπληξε ο ισραηλινός στρατός στα τέλη Μάη προκαλώντας το θάνατο εννιά Τούρκων επιβαινόντων ενώ επεδίωκε να προσεγγίσει τη Λωρίδα της Γάζας, καλεί ως μάρτυρες η επιτροπή που έχει συστήσει το Ισραήλ για να εξετάσει τις «νομικές πτυχές» της επιχείρησης. Στην επιτροπή έχουν, ήδη, καταθέσει ο υπουργός Αμυνας Εχούντ Μπάρακ και ο αρχηγός του ισραηλινού ΓΕΣ, αντιστράτηγος Γκάμπι Ασκενάζι, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι οι Ισραηλινοί κομάντος χρησιμοποίησαν περισσότερες από 308 σφαίρες «για να αμυνθούν απέναντι στην επιθετική συμπεριφορά των ακτιβιστών».

Η μαρτυρία του Ασκενάζι συμπίπτει με τις εκτιμήσεις των τουρκικών αρχών, οι οποίες αμφισβητούν την αξιοπιστία της ισραηλινής επιτροπής, δεδομένου ότι δεν πρόκειται να καταθέσει κανένας από τους στρατιώτες που συμμετείχαν στο σχεδιασμό ή στην εκτέλεση της επιχείρησης. Στο ζήτημα αναφέρθηκε, χθες, και η επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Καντίμα», Τζίπι Λίβνι, κατηγορώντας την Αγκυρα ότι «προκάλεσε υποστηρίζοντας τη νηοπομπή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ