Τρίτη 26 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
«Ιρανικά κονδύλια» για τη στήριξη Καρζάι

ΚΑΜΠΟΥΛ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Επιβεβαίωσε χτες τις πληροφορίες που τον ήθελαν να λαμβάνει χρηματική ενίσχυση από το Ιράν, ο εγκάθετος πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι οι «σάκοι με τα λεφτά» που έφταναν από την Τεχεράνη στο γραφείο του ήταν επίσημη βοήθεια με «διαφανείς διαδικασίες». Σύμφωνα με τον Αφγανό Πρόεδρο, το Ιράν δίνει από 700.000 - 975.000 δολάρια δύο φορές το χρόνο, για στήριξη της αφγανικής κυβέρνησης, χωρίς να υπάρχουν «σκοτεινές και μεμπτές διαδικασίες».

Την είδηση επιχείρησε να διαψεύσει η ιρανική πρεσβεία στην Καμπούλ, με ανακοίνωση της, στην οποία υποστηρίζει ότι πρόκειται για «αβάσιμους, γελοίους και προσβλητικούς ισχυρισμούς», που προέρχονται από δυτικά ΜΜΕ, τα οποία και προσπαθούν να πλήξουν τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των κυβερνήσεων και των λαών, του Αφγανιστάν και του Ιράν.

Στο μέτωπο των συγκρούσεων, το ΝΑΤΟ υποστηρίζει ότι χτες σκοτώθηκαν 15 «Ταλιμπάν», στα νότια του Αφγανιστάν, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων και αεροπορικών επιδρομών, στην επαρχία Χελμάντ, ενώ την Κυριακή σκοτώθηκε ένας κατοχικός στρατιώτης. Το Σάββατο φερόμενοι ως μαχητές των Ταλιμπάν, μεταμφιεσμένοι σε γυναίκες και αστυνομικούς επιτέθηκαν εναντίον των γραφείων του ΟΗΕ, στην Χεράτ, χωρίς απώλειες, με το γεγονός να καταδικάζεται από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Στο Πακιστάν πραγματοποιήθηκε χθες νέα επίθεση εναντίον ναού των Σούφι, κατά τη διάρκεια της προσευχής, με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, στην επαρχία Πουντζάμπ, ενώ ακόμα 13 τραυματίστηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ