Σάββατο 20 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Κλιμακώνουν την εκμετάλλευση

«Προϋπολογισμό στα πλαίσια της στρατηγικής του κεφαλαίου για τη μέγιστη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή», όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και σημειώνει ότι οι «"διαβεβαιώσεις" του πρωθυπουργού ότι δε θα παρθούν άλλα μέτρα, ήταν μια κοροϊδία για αποπροσανατολισμό και άγρα ψήφων στις πρόσφατες εκλογές και αυτό κανείς δεν πρέπει να το ξεχνάει».

Καταγγέλλει ότι τα μέτρα που παίρνονται σε βάρος των εργαζομένων - συνταξιούχων και του λαού δεν έχουν προηγούμενο. «Οι νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ - τονίζει - στο πετρέλαιο θέρμανσης, στη ΔΕΗ, στα εισιτήρια. Οι δραστικές περικοπές σε υγεία, ασφαλιστικά Ταμεία. Η απαλλαγή των μεγαλοεργοδοτών από τις ασφαλιστικές εισφορές. Οι απολύσεις σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας και ασφάλισης, με την προκλητική στήριξη των μονοπωλίων με μείωση της φορολογίας και νέα κίνητρα στήριξης τους».

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες ότι έχουμε μια κυβέρνηση που δε διστάζει να τσακίσει το λαό προκειμένου να υπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. Οι συνταξιούχοι δίνουμε απάντηση στις 7 Δεκέμβρη με πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Θα είμαστε στο δρόμο μέχρι την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ