Σάββατο 20 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υποκρισία με τις απολύσεις...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ μας προέκυψε και άλλος που εναντιώνεται στις απολύσεις στο δημόσιο τομέα: Η Νέα Δημοκρατία...

Ούτε συζήτηση για αναθεώρηση των σχετικών συνταγματικών διατάξεων, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς που δεν του αρέσουν τέτοια πράγματα και είναι και «αντιμνημονιακός» τύπος.

(Φυσικά οι δηλώσεις είναι εκ του ασφαλούς, αφού ούτως ή άλλως δεν μπορεί να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος πριν το 2015!).

Τώρα, λοιπόν, έχουμε το εξής παράδοξο: Η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση, τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, να είναι κατά των απολύσεων στο Δημόσιο και την ίδια στιγμή ο δημόσιος τομέας να χάνει προσωπικό.

Γιατί βέβαια και οι δύο είναι υπέρ της εκδίωξης των συμβασιούχων, άσχετα αν κάνουν δουλειές μονίμων υπαλλήλων και αρκετοί από αυτούς για δεκαετίες.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ αυτά που «διαρρέει» το περιβάλλον του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρη, μάλλον ο ...Θόδωρος Πάγκαλος πρέπει να ανησυχεί για τη θέση του ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Θέλει - λέει ο Καρατζαφέρης - να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό για να «συνεννοηθούν» πλην όμως επιθυμεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του κυβερνητικού έργου. Για να μπορεί να ελέγχει τους ρυθμούς εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής.

Περί του ότι θα την καταφέρουν - και μάλιστα σχετικά εύκολα - αυτή την «συνεννόηση» δεν έχουμε καμιά αμφιβολία. Είναι πολλά - πια - αυτά που τους συνδέουν, πολύ περισσότερα από όσα τους χωρίζουν.

Κι ένα βασικό σημείο «συνεννόησης» είναι η κατασυκοφάντηση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, ιδίως όταν αυτές έχουν ταξικό περιεχόμενο. Εκεί που το «Καρατζαφερέικο έχει δώσει ... τα ρέστα του.

«Το ΠΑΣΟΚ θέλει, το ΛΑ.Ο.Σ. μπορεί» , για να παραφράσουμε ένα παλιό σύνθημά τους...


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ