Σάββατο 20 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΘΡΑΣΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ

ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ: «Τα βάρη που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός πρέπει να κατανεμηθούν με τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική ευαισθησία. Η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να περιοριστούν όσο γίνεται οι επιπτώσεις στα χαμηλά εισοδήματα, τους ανέργους και τους αδύναμους» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΚΟΙΤΑ ΧΑΡΑ: «Η κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές σε ορισμένους κρίσιμους τομείς, όπως τον τουρισμό. Προφανώς αντελήφθη ότι η πολιτική των υψηλών φόρων όχι μόνο δεν απέδωσε σε έσοδα, αλλά έπληξε καίρια κάποιους κλάδους επιδεινώνοντας την ύφεση» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΧΑΜΕΝΟΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ: «Τυπικά η δέσμευση να μη θιγούν μισθοί και συντάξεις δείχνει να έχει τηρηθεί. Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, ακόμη και για εκείνους των οποίων τα εισοδήματα είναι χαμηλά, αφού η αύξηση του ΦΠΑ για τα τρόφιμα θα πλήξει καίρια τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους (...) Θετικά κρίνεται το γεγονός ότι προβλέπεται βάσιμα να εξοικονομηθούν μεγάλα ποσά από περικοπές κρατικών δαπανών» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ