Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΘΗΝΑ 2004»
Συνεχίζονται οι διαγωνισμοί για χορηγούς

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για την ανάδειξη «εθνικού χορηγού» των Ολυμπιακών Αγώνων και στον τομέα της γαλακτοβιομηχανίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις μέχρι τις 15 Γενάρη 2001 στις υπηρεσίες της «Αθήνα 2004».

Μέχρι τώρα έχουν προκηρυχτεί αντίστοιχοι διαγωνισμοί για τις κατηγορίες αυτοκινητοβιομηχανία, ασφαλιστικές εταιρίες, τράπεζες, επιβατηγός ναυτιλίας, συμβατική και κινητή τηλεφωνία, αεροπορικές εταιρίες και ζυθοποιία και ακολουθούν για τα καύσιμα και την ενέργεια. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος «εθνικός χορηγός» είναι η κοινοπραξία ΟΤΕ - ΟΤΕΝΕΤ - ΚΟΣΜΟΤΕ για τις τηλεπικοινωνίες με το ποσό των 20 δισ. δρχ. (10 δισ. σε χρήμα και 10 δισ. σε είδος).

Η «Αθήνα 2004» προσδοκά να εισπράξει τουλάχιστον 7,5 δισ. δρχ. για κάθε κατηγορία. Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση με το νόμο (2883/2000) έσπευσε να απαλλάξει τις επιχειρήσεις - εθνικούς χορηγούς από τη φορολογία επί της αξίας των χορηγιών, χαρίζοντάς τους έτσι δεκάδες δισεκατομμύρια.

  • Γεύματα συνολικού κόστους...20 δισ. δρχ. θα παράσχει η «Αθήνα 2004» κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στους αθλητές, την Ολυμπιακή οικογένεια (συνοδοί, διαιτητές, κριτές, εκπρόσωποι εταιριών χορηγών κ.ά.) και το εργατικό δυναμικό των αγώνων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, στελέχη της Διεύθυνσης Διατροφής έχουν ήδη αρχίσει επαφές με εταιρίες διατροφής και με εταιρίες παραγωγής βιολογικών προϊόντων με στόχο να προωθηθούν τα ελληνικά προϊόντα (φέτα, λάδι, ελιά). Συνολικά για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς θα διατεθούν 5.550.000 γεύματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ