Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βροχές μετά τα χιόνια

Θυελλώδεις άνεμοι προβλέπονται από σήμερα, ενώ  από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά 

Μετά τους δυνατούς βοριάδες και τις χιονοπτώσεις που «έντυσαν» στα λευκά την ηπειρωτική Ελλάδα τις μέρες των Χριστουγέννων, σειρά τώρα έχουν οι ισχυροί νοτιάδες που θα αυξήσουν τη θερμοκρασία, αλλά όμως θα προκαλέσουν έντονες καταιγίδες. Ετσι λοιπόν με βροχές, και θυελλώδεις ανέμους που θα φτάσουν μέχρι και τα 9 Μποφόρ, «φεύγει» αυτή η χρονιά, ενώ χιονοπτώσεις θα υπάρξουν σε ελάχιστες μόνο ορεινές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, για σήμερα οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα θα είναι πολύ ισχυρές, ενώ οι πολύ δυνατοί νοτιάδες θα δημιουργήσουν προβλήματα σε όσους θελήσουν να αφήσουν το «κλεινόν άστυ» τις επόμενες μέρες. Πάντως η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα για την εποχή, αφού θα κυμανθεί στις βόρειες περιοχές της χώρας από 2 έως 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 18 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Εξάλλου, χτες το πρωί στις 6 επιτράπηκε ξανά ο απόπλους από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Πειραιά, που είχε απαγορευτεί από την Τρίτη το πρωί, αφήνοντας έτσι αποκλεισμένα όλα τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων. Πάντως όπως προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τις επόμενες μέρες εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν ξανά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, τόσο στο Αιγαίο και τον Αργοσαρωνικό, όσο και στο Ιόνιο πέλαγος.

Πιο αναλυτικά η ΕΜΥ προβλέπει στη Δυτική Ελλάδα νεφώσεις με τοπικές βροχές, που τη νύχτα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, που σταδιακά θα αυξηθούν και αργότερα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ισχυροί μέχρι θυελλώδεις, αλλά γρήγορα στο Ιόνιο, και κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Αιγαίο, θα γίνουν τοπικά πολύ θυελλώδεις.

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα θα είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στα πελάγη τοπικά πολύ θυελλώδεις, που αργότερα στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Από την Παρασκευή το βράδυ και μέχρι την Πρωτοχρονιά οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει ακόμη περισσότερο και θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, ενώ αναμένονται νέες χιονοπτώσεις στην ορεινή Ελλάδα. Ιδιαίτερα από το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει αισθητά, ενώ οι άνεμοι από νοτιάδες θα αλλάξουν κατεύθυνση και θα πνέουν βοριάδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ