Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αιματηρή η χριστουγεννιάτικη έξοδος

  Σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 354

Αιματηρή ήταν και αυτή η εορταστική έξοδος. Σε 235 τροχαία που έγιναν από την περασμένη Παρασκευή μέχρι την Τρίτη σε ολόκληρη τη χώρα, σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 354. Παράλληλα η επιστροφή των Αθηναίων που απέδρασαν από τη μεγαλούπολη στις επαρχίες, δεν ολοκληρώθηκε, αφού ένα τμήμα από τα 180.000 οχήματα που έφυγαν, δεν έχουν επιστρέψει.

Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους οδηγούς που επέστρεφαν την Τρίτη από την εθνική οδό Αθήνας - Κορίνθου. Η μεγάλη ουρά που ξεκινούσε από την Κακιά Σκάλα μετέτρεψε την εκδρομική εξόρμηση σε μαρτύριο. Οι κακές καιρικές συνθήκες έκαναν περισσότερο δυσχερές το ταξίδι της επιστροφής, ενώ στην εθνική Κορίνθου -Τρίπολης έγινε καραμπόλα 17 αυτοκινήτων λόγω ολισθηρότητας του δρόμου. Ευτυχώς υπήρξαν μόνο ελαφρά τραυματίες.

  • Επίσης αιματηρή κατάληξη είχε προχτές συμπλοκή δυο οδηγών ΙΧ, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, μετά από τροχαίο. Ο 30χρονος Πέτρος Γρηγορόπουλος ακολούθησε με το αυτοκίνητό του τον 53χρονο Γιάννη Καζαντζίδη και τον χτύπησε με μαχαίρι. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ο δράστης πιάστηκε από την Αστυνομία και χτες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
  • Στη Θεσσαλονίκη, πάλι, από θαύμα σώθηκε ζευγάρι όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και βρισκόταν κοντά στον Λευκό Πύργο, έπεσε στα νερά του Θερμαϊκού. Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Η επιχείρηση ανέλκυσης του ΙΧ από το Λιμενικό προκάλεσε σχόλια γιατί με εντολή του Λιμεναρχείου είχαν καλυφθεί οι πινακίδες του, που στη συνέχεια αφαιρέθηκαν.

Οι λιμενικοί απέφυγαν να αναφερθούν σε λεπτομέρειες, ισχυριζόμενοι ότι συνηθίζεται, να μη δίνουν στοιχεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ