Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συμπαράσταση στους Πολωνούς νοσηλευτές

Τη συμπαράστασή της στους Πολωνούς νοσηλευτές, οι οποίοι διεκδικούν την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αντιδρώντας στο ύψος της αύξησης που προτάθηκε από την κυβέρνηση, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ).

Οπως επισημαίνει η ΟΣΝΙΕ, στη Βαρσοβία τη Δευτέρα 17/12/2000 οι νοσοκόμοι συγκρούστηκαν για άλλη μια φορά με την αστυνομία και έκλεισαν αρκετούς δρόμους. Στα κεντρικά της χώρας, στην πόλη Λοτζ οι διαδηλωτές είχαν καταλάβει την κεντρική οδική αρτηρία που συνδέει το Βορά με το Νότο, ενώ, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν καταλάβει και το υπουργείο Υγείας.

«Μετά από το πάγωμα των μισθών τους για μια δεκαετία οι συνδικαλιστικές ενώσεις διεκδικούν αυξήσεις κατά 60%», τονίζει η ΟΣΝΙΕ και επισημαίνει ότι κατά τις διαπραγματεύσεις που έγιναν την Τρίτη 18/12/2000, η νέα κυβέρνηση απέρριψε το αίτημά τους και τους προσέφερε 39 δολάρια μηνιαίως και φυσικά χωρίς εγγυήσεις ότι η πρόταση αυτή θα τύχει αποδοχής από το Κοινοβούλιο, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

«Ο αγώνας των Πολωνών συναδέλφων μας συνεχίζεται σκληρός και δίκαιος», τονίζει τέλος η ΟΣΝΙΕ και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στα δίκαια αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ