Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζεται η απεργία στο υπουργείο Υγείας

Συνεχίζουν, μέχρι και τις 5 Γενάρη 2001 τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Υγείας, ενώ από τη νέα γενική συνέλευσή τους θα προσδιορίσουν την παραπέρα στάση τους. Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν στις 28.11.2000 και οι αποφάσεις για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων πάρθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία στις ενδιάμεσες γενικές συνελεύσεις.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την οικονομική αναβάθμισή τους και την εξομοίωση του μισθού τους με τους εργαζόμενους στα άλλα υπουργεία. Ο μισθός ενός υπαλλήλου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) είναι 305.000 δραχμές και ενός υπαλλήλου Δημόσιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) 225.000 δραχμές και υπολείπονται κατά πολύ των ομοιόβαθμών τους σε άλλα υπουργεία.

Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν μετά την υπαναχώρηση του υπουργού από την αρχική δέσμευση της ηγεσίας του υπουργείου να ικανοποιήσει τα οικονομικά τους αιτήματα.

Επίσης οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη συμμετοχή τους σε όλες τις θεσμικές διαδικασίες, την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και την αναβάθμιση του υπουργείου σε επιτελική υπηρεσία στρατηγικού σχεδιασμού για την υγεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ