Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αύριο η δίκη του Ιταλού

Για αύριο Παρασκευή αναβλήθηκε η δίκη του 52χρονου Ιταλού Φραντζέσκο Προυντεντίνο, που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και φέρεται να είναι το υπ' αριθμόν ένα στέλεχος της μαφιόζικης οργάνωσης «Σάκρα Κορόνα Ουνιτά». Ο Ιταλός συνελήφθη στις 22.12.2000 στην Ανω Τούμπα Θεσσαλονίκης από μέλη της Ομάδας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής που έδρασαν σε συνεργασία με την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για κατοχή πλαστού διαβατηρίου και ο ίδιος ζήτησε τριήμερη αναβολή για να απολογηθεί. Χτες οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Ομως εξαιτίας απουσίας μεταφραστή, ζητήθηκε εκ νέου αναβολή και έτσι η απολογία του 52χρονου Ιταλού αρχιμαφιόζου αναμένεται να γίνει αύριο Παρασκευή.

Ο Φρ. Προυντεντίνο εμφανίζεται ως ηγετικό στέλεχος της Μαφίας, που δρα κυρίως στη Νότιο Ιταλία και φέρεται να έχει διαπράξει δολοφονίες, εκβιασμούς και άλλες εγκληματικές πράξεις, όπως λαθρεμπόριο όπλων και τσιγάρων.

Για τη σύλληψή του είχε εκδοθεί «ερυθρά αγγελία» από την Ιντερπόλ, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης των δικαστικών αρχών του Λέτσε, από το 1995.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ