Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Β' ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
Οχι σε συμπτύξεις και κλείσιμο σχολείων

Την πολιτική των συμπτύξεων τμημάτων από την κυβέρνηση με την ανοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που παρατηρείται σε σχολεία του Δήμου Κορυδαλλού, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Β' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής. Συγκεκριμένα, σε αυτή σημειώνουν: «Είναι γνωστή η ευθύνη της πολιτικής της κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το έντονα οξυμένο κτιριακό πρόβλημα που υπάρχει στα σχολεία του Δήμου Κορυδαλλού, αλλά και με ποιους τρόπους η κυβέρνηση και οι τοπικοί άρχοντες θέλουν να το λύσουν. Στην προσπάθειά τους αυτή και εκμεταλλευόμενοι την αγωνία των καθηγητών, αλλά και των μαθητών - γονιών για τη λειτουργία των σχολείων σε πρωινή βάρδια, προχώρησαν σε συμπτύξεις τμημάτων.

Θα μας βρουν αντίθετους σε οποιαδήποτε ενέργειά τους που έχει στόχο το κλείσιμο ή τη συγχώνευση σχολείων».

Οι εκπαιδευτικοί στην ανακοίνωσή τους καταλήγουν: «Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για σχολεία με 25 μαθητές ανά τμήμα, κάθε σχολείο να έχει το κτίριό του, κάθε κτίριο να έχει τον απαραίτητο αριθμό τμημάτων - αιθουσών (τουλάχιστον 2-3 αίθουσες απ' αυτές που χρησιμοποιούνται), αλλά και όλους τους λειτουργικούς χώρους (αίθουσα τελετών, εργαστήρια, βιβλιοθήκη κλπ.).

Ζητάμε να προωθηθούν προσωρινές λύσεις που υποβαθμίζουν τη λειτουργία των σχολείων της Γενικής και Τεχνικής εκπαίδευσης, της οποίας η λειτουργία είναι περισσότερο υποβαθμισμένη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ