Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Επιμένει το «Ενιαίο Μέτωπο Εργαζομένων Ρωσίας»

Το περασμένο Σάββατο, στις 27 Νοέμβρη, πραγματοποιήθηκε το επαναληπτικό ιδρυτικό συνέδριο του «Ενιαίου Μετώπου Εργαζομένων Ρωσίας» («ΡΟΤ-ΦΡΟΝΤ»), στο οποίο πήραν μέρος 196 αντιπρόσωποι από 57 περιοχές της Ρωσίας.

Το «Μέτωπο» συγκρότησε στα τέλη περασμένου Φλεβάρη το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας (ΚΕΚΡ - ΕΚΚ), μαζί με μια σειρά άλλες μικρότερες πολιτικές δυνάμεις της Ρωσίας, με στόχο την καταγραφή τους ως «πολιτικού κόμματος», ώστε να υπάρχει η δυνατότητα καθόδου στις εκλογές. Στο «Μέτωπο», εκτός του ΚΕΚΡ-ΕΚΚ, συμμετέχουν ακόμη το «Αριστερό μέτωπο», το κόμμα «Ελευθερία και Λαϊκή εξουσία», το ΚΚ Ρωσίας - ΚΚΣΕ, καθώς και ορισμένα αγωνιστικά συνδικάτα (της «Ford», του «Αφτοβάζ», του σωματείου ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας κ.ά.), η οργάνωση νεολαίας του ΚΕΚΡ, άλλες κοινωνικές οργανώσεις («Ενωση Συντονιστικών Συμβουλίων Ρωσίας», «Θέληση του λαού» κ.ά.).

Να σημειωθεί πως το υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε ήδη τρεις φορές να επικυρώσει το «Ενιαίο Μέτωπο Εργαζομένων Ρωσίας» (ΡΟΤ ΦΡΟΝΤ), δημιουργώντας τεχνητά εμπόδια στη λειτουργία του «Μετώπου».

Στην εισήγησή του, ο Β. Τιούλκιν, Α` Γραμματέας της ΚΕ του ΚΕΚΡ - ΕΚΚ και συντονιστής του «ΡΟΤ-ΦΡΟΝΤ», σημείωσε πως το «Μέτωπο» σκοπεύει μέχρι την αρχή της νέας χρονιάς να καταθέσει εκ νέου τα απαραίτητα ντοκουμέντα με στόχο να καταγραφεί ως «πολιτικό κόμμα». Ο Α' Γραμματέας του ΚΕΚΡ υπογράμμισε πως συγκεντρώθηκαν 56.800 υπογραφές «ιδρυτικών μελών» από τις 61 περιοχές της Ρωσίας και κατηγόρησε τις ρωσικές αρχές πως «φρενάρουν» την αναγνώριση του «Μετώπου» για να εμποδίσουν την κάθοδό του στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Ο Σ. Ουνταλτσόφ, συντονιστής του «Μετώπου», χαρακτήρισε την κατάσταση με την καταγραφή του κόμματος παράλογη. «Το υπουργείο Δικαιοσύνης ισχυρίζεται πως δεν υπάρχουμε, όμως θα του αποδείξουμε το αντίθετο», δήλωσε ο Ουνταλτσόφ και κάλεσε σε πιο ενεργό αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων και τις πολιτικές ελευθερίες.

Ο Α. Ετμάνοφ, πρόεδρος του Διαπεριφερειακού σωματείου των εργαζομένων της βιομηχανίας κατασκευής αυτοκινήτων, χαρακτήρισε ως αναίδεια τις προσπάθειες της Ενωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών της Ρωσίας να υποβάλει τροπολογίες στον Εργατικό Κώδικα με σκοπό να καθιερώσει τη βδομάδα των 60 ωρών εργασίας.

Το συνέδριο ενέκρινε το Καταστατικό και το Πρόγραμμα του Μετώπου, όπου προβάλλεται ένα κοινό πλαίσιο πάλης, καθώς και ψήφισμα για την υποστήριξη των νομοθετικών πρωτοβουλιών των αγωνιστικών συνδικάτων, μεταξύ των οποίων το αίτημα της καθιέρωσης της 35ωρης εργάσιμης βδομάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ