Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Χαμάς: «Σεβαστή μια συμφωνία ειρήνης εγκεκριμένη από δημοψήφισμα»

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Ετοιμη να σεβαστεί «μια συμφωνία ειρήνης που θα υπογράψει ο Πρόεδρος Αμπάς με το Ισραήλ και θα λάβει την έγκριση του παλαιστινιακού λαού διά μέσου δημοψηφίσματος» δήλωσε, χτες, η «Χαμάς». Η δήλωση έγινε από τον Ισμαήλ Χανίγια, σημαίνον στέλεχος της οργάνωσης και πρωθυπουργό στη Γάζα και σηματοδοτεί περαιτέρω αλλαγή στις θέσεις της οργάνωσης.

Ο Χανίγια επανέλαβε ότι η «Χαμάς» δεν είναι αντίθετη στην ίδρυση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα όρια του 1967. Εκτίμησε, όμως, ότι οι διαπραγματεύσεις που έχει δρομολογήσει, στην παρούσα φάση, η Ουάσιγκτον «αποδεικνύουν ότι το Ισραήλ επιμένει ακόμη να απαιτεί την πλήρη υποχώρηση και παράδοση των Παλαιστινίων». «Εμείς θέλουμε διάλογο με τη Δύση και θέλουμε να είμαστε μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος», κατέληξε.

Ο πρωθυπουργός της «Χαμάς» διέψευσε κατηγορηματικά την εντεινόμενη φημολογία περί δράσης οργανώσεων που σχετίζονται με την «αλ Κάιντα» στο έδαφος της Λωρίδας της Γάζας.

Και αποκαλύψεις από το Wikileaks

Κατηγορηματικά διέψευσε η «Φατάχ» τις πληροφορίες από τα απόρρητα αμερικανικά έγγραφα που αποκαλύπτονται από την πλέον προβεβλημένη ιστοσελίδα Wikileaks, σύμφωνα με τις οποίες η «Φατάχ» είχε ενημερωθεί από το Ισραήλ πριν από την εξαπόλυση της στρατιωτικής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, στις αρχές του 2009, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 1.400 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν δεκάδες χιλιάδες άλλοι. Από την άλλη, η ισραηλινή κυβέρνηση τήρησε σιγήν ιχθύος ως προς τις αποκαλύψεις που προκύπτουν από τα ίδια έγγραφα, σύμφωνα με τις οποίες εξέφρασε ανησυχία για την απόφαση της Ουάσιγκτον να «εξοπλίσει» (με το αζημίωτο φυσικά) και αραβικές χώρες με πρόσχημα τον ιρανικό κίνδυνο και προσπάθησε να ισοσκελίσει τα οπλοστάσια αυτά, εκβιάζοντας νέες προμήθειες αμερικανικών όπλων προς το Ισραήλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ