Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Κακοκαιρία στην Ευρώπη και στη Λ. Αμερική

Ισχυρές χιονοπτώσεις και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Στην Πολωνία, τουλάχιστον 8 άστεγοι πάγωσαν κυριολεκτικά από το κρύο, ενώ η αστυνομία ζήτησε από τους πολίτες να ενημερώνουν τις αρχές αν εντοπίσουν άστεγους στους δρόμους. Ενας ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός στην Αυστρία καθώς γλίστρησε και έχασε τις αισθήσεις του καθώς επέστρεφε στο σπίτι του. Χιλιάδες είναι τα αυτοκινητικά ατυχήματα που σημειώθηκαν από την ολισθηρότητα των δρόμων και την πυκνή ομίχλη.

Το αεροδρόμιο Γκάτγουικ της Βρετανίας παρέμεινε κλειστό όπως και του Εδιμβούργου, παρόμοια κατάσταση υπήρξε και στο αεροδρόμιο Λιόν Μπρον της Γαλλίας και της Γενεύης της Ελβετίας, ενώ δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν στη Γερμανία, στη Ζυρίχη και την Ισπανία. Εντονες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στις βόρειες περιοχές της Ισπανίας και της Πορτογαλίας και ισχυρές βροχές στα νότια. Στη Γαλλία, οι αρχές απαγόρευσαν τις μετακινήσεις φορτηγών σε δώδεκα επαρχίες, αναγκάζοντας περισσότερα από 7.000 εξ αυτών να μείνουν καθηλωμένα.

Περίπου 300 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο Μαυροβούνι εξαιτίας έντονων βροχοπτώσεων, ενώ οι αρχές της πόλης Μπεράνε ανακοίνωσαν πως δεκάδες σπίτια και δρόμοι έχουν πλημμυρίσει. Επείγουσα κατάσταση κήρυξαν οι αρχές στην περιοχή Σκόντρα της Αλβανίας εξαιτίας των βροχοπτώσεων.

Κατολισθήσεις και πλημμύρες σε Βενεζουέλα και Κολομβία

Χιλιάδες έχουν εξαναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Βενεζουέλα καθώς σημειώθηκαν κατολισθήσεις και πλημμύρες εξαιτίας υπερχείλισης ποταμών, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 25 άνθρωποι να βρουν το θάνατο και να προκληθούν μεγάλες υλικές ζημιές. Ο αντιπρόεδρος Ελίας Χάουα ανακοίνωσε χτες ότι παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε τη Δευτέρα για τις επαρχίες Φάλκον, Μιράντα, Βάργκας αλλά και την πρωτεύουσα Καράκας. Η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή, πάντως, ανακοίνωσε ότι οι τοπικές εκλογές για την ανάδειξη δύο κυβερνητών και 11 δημάρχων, που είναι προγραμματισμένες για την Κυριακή 5 του Δεκέμβρη, θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Στην Κολομβία, οι πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται και ήδη πάνω από 150 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 1,2 εκατομμύρια έχουν μείνει άστεγοι και πολύ μεγάλες είναι οι υλικές ζημιές ειδικά στις υποδομές σε 28 από τις 32 επαρχίες της χώρας, σύμφωνα με το Radio Caracol.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ