Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
Την επόμενη βδομάδα η συνάντηση για το πυρηνικό πρόγραμμα

TEXΕΡΑΝΗ.--

Η ιρανική ηγεσία και η ομάδα των «6», δηλαδή τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας (Κίνα, Ρωσία, ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία) και η Γερμανία, συμφώνησαν στις ημερομηνίες και στον τόπο διεξαγωγής της νέας, μεταξύ τους, συνάντησης για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Σύμφωνα με τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις, η συνάντηση θα γίνει στις 6 και 7 Δεκέμβρη στη Γενεύη.

Ο Ιρανός Πρόεδρος Αχμαντινετζάντ δήλωσε, για άλλη μια φορά, ότι το Ιράν έχει διάθεση συνεννόησης, αλλά δε θα απεμπολήσει τα δικαιώματά του σε ένα ειρηνικό πυρηνικό πρόγραμμα. Από την άλλη, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον υποστήριξε ότι η αποδοχή της Τεχεράνης να παρευρεθεί στη συνάντηση αποτελεί από μόνη της εξαιρετικά «ενθαρρυντική» ενέργεια.

  • Νέα διήμερη αργία κήρυξαν για χτες και σήμερα οι ιρανικές αρχές λόγω των εξαιρετικά αυξημένων επιπέδων ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πρωτεύουσα. Πρόκειται για τη δεύτερη ανάλογη κίνηση μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα.
  • Καταδικάστηκε σε θάνατο δι' απαγχονισμού, και μάλιστα εκτελέστηκε λίγες ώρες αργότερα, η Σάλα Τζάχεντ, ερωμένη ενός γνωστού Ιρανού ποδοσφαιριστή (ο οποίος σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο έχει δικαίωμα να έχει αμέτρητες «προσωρινές συζύγους»), η οποία κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία της συζύγου του.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ