Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«CARTOTECNICAAE - ΣΠ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ»: Να επιβάλει εξάωρη μερική απασχόληση, επικαλούμενη την υπάρχουσα οικονομική κρίση, προσπάθησε από την 1η Ιούλη η εργοδοσία στην εμπορική επιχείρηση «CARTOTECNICAAE - ΣΠ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ» (Θεσσαλονίκη). Σε όσους εργαζόμενους δεν αποδέχτηκαν, ο εργοδότης επέβαλε μονομερώς και υποχρεωτικά την εργασία μόνο 2 ημερών τη βδομάδα με σκοπό να τους εξαναγκάσει να δηλώσουν παραίτηση. Οι εργαζόμενοι συνολικά στράφηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας με καταγγελία και για τις αποδοχές της αδείας, η οποία δόθηκε καταναγκαστικά σε καθεστώς εκ περιτροπής, με συνέπεια να πληρωθούν λιγότερα μεροκάματα από ό,τι θα έπρεπε να πάρουν. Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή της επισημαίνει πως πρόκειται για φαινόμενο που αποκτά μαζικά χαρακτηριστικά και καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν μαζικά στο σωματείο τους, οργανωμένα να δώσουν απάντηση στην αντεργατική πολιτική.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ: Αποχή από την εργασία έχουν ξεκινήσει από προχτές το βράδυ οι περίπου 2.000 εργαζόμενοι - μόνιμοι και συμβασιούχοι - στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων, απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων που αφορούν σε κυριακάτικη εργασία, αργίες, υπερωρίες. Σήμερα θα συνεδριάσει το ΔΣ της Ενωσης Εργαζομένων Δήμου Αθήνας (σωματείο που υπάγεται στην ΠΟΠ - ΟΤΑ) για τον προγραμματισμό της δράσης.

«ΕΣΠΕΡΙΑ»: Καθολικά συμμετείχαν στην προχτεσινή τρίωρη στάση εργασίας (10πμ - 1μμ) οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «ΕΣΠΕΡΙΑ» που δίνουν τη μάχη για να συνεχίσουν να έχουν δουλειά, καθώς όπως έχει ανακοινώσει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης στις 15 του Δεκέμβρη βάζει λουκέτο στο ξενοδοχείο. Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας οι εργαζόμενοι μαζί με το κλαδικό ταξικό τους συνδικάτο πραγματοποίησαν μαζική παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας και απαίτησαν αυτοί που έχουν την ευθύνη, δηλαδή κυβέρνηση, εργοδότης και το Ταμείο Νομικών (στο οποίο ανήκει το κτίριο που στεγάζεται το «Εσπέρια») να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα, προκειμένου να μη βρεθούν χωρίς δουλειά 80 εργαζόμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης έχει ανακοινώσει το κλείσιμο του ξενοδοχείου «ΕΣΠΕΡΙΑ» στις 15 του Δεκέμβρη, επικαλούμενος την αδυναμία του να καταβάλει το μίσθωμα του κτιρίου το οποίο ανήκει στο Ταμείο Νομικών. Ο ιδιοκτήτης ωστόσο για πέντε χρόνια πλήρωνε μόνο έναντι του μισθώματος, ενώ η διοίκηση του Ταμείου αυτά τα χρόνια αδιαφορούσε αφήνοντας το χρέος να διογκωθεί και να φτάσει σήμερα τα 4 και πλέον εκατομμύρια ευρώ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν αφήνουν σε «χλωρό κλαρί» κυβέρνηση και εργοδοσία (2017-09-21 00:00:00.0)
Παλεύουν για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας (2010-11-19 00:00:00.0)
Κατήγγειλε τις απολύσεις που πληθαίνουν (2010-11-10 00:00:00.0)
Εντατικοποίηση, μισθοί πείνας και τρομοκρατία (2004-07-13 00:00:00.0)
Νέα διοίκηση στις «Αερογραμμές» (2004-04-28 00:00:00.0)
Χωρίς συλλογική σύμβαση και το φασόν να οργιάζει (1999-03-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ