Τρίτη 25 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Πρώτο το κόμμα του Θάτσι

BEΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--

Τη νίκη του «Δημοκρατικού Κόμματος Κοσσόβου» (PDK, πρώην ΟΥΤΣΕΚΑ) του πρωθυπουργού των Κοσσοβάρων Αλβανών, Χασίμ Θάτσι, κατά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές επιβεβαίωσε χτες η κεντρική εφορευτική επιτροπή.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών που διεξήχθησαν σε εκλογικές περιφέρειες όπου καταγγέλθηκαν εκτεταμένα φαινόμενα νοθείας, το PDK εξασφαλίζει τους περισσότερους βουλευτές στο 120μελές κοινοβούλιο, αλλά όχι τον απαραίτητο αριθμό για να συγκροτήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Προχτές έγιναν επαναληπτικές εκλογές και στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο (όπου λιγότερο από το 37% των Σέρβων ψηφοφόρων προσήλθαν στις κάλπες).

Τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται στις αρχές Φλεβάρη.

Το ίδιο 24ωρο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ανακοίνωσε τη μείωση της ΝΑΤΟικής στρατιάς στο προτεκτοράτο του Κοσσυφοπεδίου κατά 50% λέγοντας ότι από τους περίπου 10.000 στρατιώτες που είναι σήμερα θα φθάσουν το Μάρτη τους 5.000, (περίπου 50.000 ήταν λίγο μετά τον τερματισμό των φονικών ΝΑΤΟικών επιδρομών, την άνοιξη του 1999). Είναι αυτή η ιμπεριαλιστική επέμβαση στα Βαλκάνια που ξαναχάραξε τα σύνορα και διαμέλισε την ενιαία Γιουγκοσλαβία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ