Σάββατο 29 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Απαράδεκτη θεωρεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Βύσσας την απόφαση της κυβέρνησης, και συγκεκριμένα του υπουργού Υγείας, να αναστείλει τη λειτουργία στα εναπομείναντα ταπητουργεία της λαϊκής τέχνης και παράδοσης του πρώην Εθνικού Οργανισμού Πρόνοιας, αφήνοντας «ξεκρέμαστες» κυριολεκτικά τις εργαζόμενες σ' αυτά.

Πρόκειται για 40 περίπου εργαζόμενες που χρόνια τώρα απασχολούνταν σε 4 ταπητουργεία του Βόρειου Εβρου.

«Αφού πρώτα φρόντισαν να απαξιώσουν τα ταπητουργεία που "κόμπο τον κόμπο" διέσωσαν τη γνήσια λαϊκή παράδοση, τώρα της δίνουν τη "χαριστική βολή" και παραδίνουν ελεύθερο το πεδίο δράσης στους ιδιώτες να μονοπωλήσουν την αγορά», τονίζεται σε ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Βύσσας.

«Με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση δυσκολεύει ακόμα παραπέρα τη ζωή στην ύπαιθρο αφού χάνεται άλλη μια ευκαιρία, από τις ελάχιστες που υπάρχουν, να "γράψουν" οι αγρότισσες και κάποια μεροκάματα και να ενισχύσουν το πενιχρό οικογενειακό εισόδημα.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Βύσσας στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στα ταπητουργεία και μαζί τους θα αγωνιστεί για να πάρει πίσω η κυβέρνηση την απαράδεκτη απόφασή της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ