Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να την βγάλει «καθαρή» το σύστημα

Μπορεί να της πήρε λίγο χρόνο παραπάνω αλλά τελικώς η ηγεσία του ΣΥΝ τον ανακάλυψε τον ένοχο, για τη θύελλα που σαρώνει το λαό και τα δικαιώματά του. Σύμφωνα με προχτεσινή απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «ευθυγραμμίζεται με τις επιταγές της τρόικας», η οποία με τη σειρά της εισακούει όσα υπαγορεύουν οι «πλέον ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές των αντιδραστικών κέντρων της ΕΕ»! Εν ολίγοις λέει στο λαό ότι υπεύθυνος για τα προβλήματά του είναι κάποια αντιδραστικά κέντρα της ΕΕ. Ο ευρών - τα κέντρα αυτά - αμειφθήσεται.

...

Αμοιβή θα μπορούσε να διεκδικήσει και όποιος απαντήσει πώς έγινε και επήλθε «καθυπόταξη της πολιτικής στους νόμους και τα συμφέροντα των αγορών»... Γιατί η πραγματικότητα δείχνει ότι πολιτική και οικονομία είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, άρρηκτα συνδεδεμένες, με την πολιτική να εκφράζει την οικονομική εξουσία.

Από την απόφαση της ΠΓ του ΣΥΝ αξίζει να σημειώσουμε και το σημείο της εκείνο όπου ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί πως η πολιτική της υποκινεί την αντίδραση και αντίσταση των εργαζόμενων και πως «είναι καιρός να το αντιληφθεί». Και ακόμα ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να υπερβεί την κρίση «με τη μετάβαση σ' έναν πιο άγριο καπιταλισμό»! Εμείς θεωρούσαμε ως σήμερα ότι αυτή είναι μια αντικειμενική εξέλιξη, ο καπιταλισμός όσο σαπίζει τόσο αγριεύει και δείχνει τα δόντια του στους λαούς, πόσο μάλλον προσπαθώντας να απεγκλωβιστεί από την ίδια του την κρίση με το μόνο τρόπο που μπορεί να το κάνει, καταστρέφοντας παραγωγικές δυνάμεις και βυθίζοντας στην εξαθλίωση το λαό. Και ότι όποια διαχείριση, άγρια ή πιο ήπια - αυτή η δεύτερη που ευαγγελίζονται οι του ΣΥΝ - δεν θα τον κάνει πιο ανθρώπινο τον καπιταλισμό, αφού είναι σύστημα εκμετάλλευσης και μάλιστα στο σημερινό του στάδιο, τον ιμπεριαλισμό, δεν «ημερεύει».

Κι επειδή είναι έτσι, αυτό που χρειάζεται είναι η συντριβή του πριν η σαπίλα του μολύνει το σύμπαν, και όχι «κινήματα (...) που θα οδηγήσουν στην ανατροπή των πολιτικών και των κυβερνήσεων των μνημονίων», όπως επιμένει ο ΣΥΝ. Πάντως όλα τα παραπάνω είναι συμβολή των αριστερούληδων στην προσπάθεια να τη βγάλει «καθαρή» το σύστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ