Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ
Ζητάει δηλώσεις υποταγής στις ΝΑΤΟικές αποστολές

Με απαράδεκτες μεθόδους επιχειρεί να αντιμετωπίσει την απροθυμία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Τη συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτών στα κατοχικά μέτωπα προσπαθούν να εκβιάσουν η κυβέρνηση και το ΓΕΣ

Eurokinissi

Τη συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτών στα κατοχικά μέτωπα προσπαθούν να εκβιάσουν η κυβέρνηση και το ΓΕΣ
Δηλώσεις υποταγής και εκ των προτέρων αποδοχής της συμμετοχής τους σε οποιαδήποτε ιμπεριαλιστική αποστολή, ζητάει το Γενικό Επιτελείο Στρατού από τα στελέχη του Ελληνικού Στρατού, με διαταγή που κοινοποιήθηκε προς όλες τις στρατιωτικές μονάδες.

Επικαλούμενο απροθυμία ορισμένων στελεχών να πάρουν μέρος σε «ειρηνευτικές αποστολές», η οποία, όπως υποστηρίζει το ΓΕΣ, εκδηλώνεται με την εμφάνιση προβλημάτων υγείας, ζητάει από τους διοικητές όλων των μονάδων, να ενημερώσουν σχετικά όλα τα στελέχη τους, οι οποίοι ακολούθως καλούνται να βεβαιώσουν «με την υπογραφή τους ότι αυτή (σσ η διαταγή) έγινε κατανοητή». Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ), ο οποίος ενημέρωσε και τα πολιτικά κόμματα.

Στη διαταγή του ΓΕΣ/ΔΙΜΣΠΡΟ αναφέρεται ότι «τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, στελέχη για τα οποία η Υπηρεσία εκδίδει διαταγή συμμετοχής τους στη δύναμη ειρηνευτικών αποστολών στο εξωτερικό, χωρίς αυτό να είναι επιθυμία τους, να προφασίζονται και να εμφανίζουν διάφορα προβλήματα υγείας, προκειμένου να επιτύχουν τη μη συμμετοχή τους στις εν λόγω αποστολές. Η παραπάνω ενέργεια είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα των στελεχών του Στρατού. Μία τέτοια συμπεριφορά οδηγεί για το στέλεχος στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για άτομο το οποίο στερείται ήθους και θάρρους, το οποίο μπροστά στην ικανοποίηση του προσωπικού του συμφέροντος, αγνοεί παντελώς την κάλυψη επιτακτικών υπηρεσιακών αναγκών» (!)

Κριτήριο του θάρρους και του ήθους των στελεχών του Ελληνικού Στρατού είναι σύμφωνα με το ΓΕΣ η προθυμία συμμετοχής τους στις ιμπεριαλιστικές αποστολές, όπως η κατοχή του Αφγανιστάν, του Κοσσυφοπεδίου κλπ.

Το ΓΕΣ επιχειρεί να εκφοβίσει και να εκβιάσει τα στελέχη απειλώντας πως σε περίπτωση που βεβαιωθεί ότι πρόκειται «για εσκεμμένη ενέργεια», τότε ο διοικητής καλείται «να μεριμνήσει για την υποβολή ειδικής έκθεσης για το στέλεχος στη Διεύθυνση του Οπλου - Σώματός του, προκειμένου αυτή να τηρείται στον ατομικό του φάκελο, πέραν τυχόν πειθαρχικού ελέγχου», πράγμα που θα τύχει «ιδιαίτερης εκτίμησης κατά την αξιολόγηση και επαγγελματική εξέλιξη του στελέχους».

Η διαταγή καταλήγει με την εντολή να βεβαιώσουν οι Ελληνες στρατιωτικοί «με την υπογραφή τους ότι αυτή (η διαταγή) έγινε κατανοητή». Αυτό στην ουσία ακυρώνει το όλο σύστημα διοίκησης και λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων και επιβεβαιώνει ότι το συγκεκριμένο κείμενο δεν αποτελεί απλά μια διαταγή, αλλά «συμφωνία - δέσμευση» του στελέχους για συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές αποστολές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ασκήσεις για την αντιμετώπιση του εχθρού - λαού (2011-02-13 00:00:00.0)
Νέοι μισθοφόροι και ΝΑΤΟική δομή (2010-09-02 00:00:00.0)
Περικοπές - πρόκληση στα εισιτήρια (2010-02-24 00:00:00.0)
50 χρόνια συνενοχής (2003-10-14 00:00:00.0)
Ενοπλες Δυνάμεις για αποστολές «νέας τάξης» (2002-08-23 00:00:00.0)
Υποχρεωτική η συμμετοχή στις ΝΑΤΟικές αποστολές (2001-09-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ