Τετάρτη 10 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Δίκες χωρίς τελειωμό

Τελειωμό δεν έχει ο κύκλος διώξεων που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο, εναντίον των κατοίκων της Κοινότητας Ολυμπιάδας Χαλκιδικής που αγωνίζονται για τη ματαίωση της επένδυσης μεταλλουργίας χρυσού που επιχειρεί να λειτουργήσει με τη στήριξη της κυβέρνησης, η πολυεθνική «TVX Gold», μέσω της ελληνικής θυγατρικής της «TVX Hellas».

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου Χαλκιδικής οδηγούνται αύριο 14 κάτοικοι της Ολυμπιάδας, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νίκος Μήτσιου, ως αποτέλεσμα των διώξεων εναντίον τους που ασκεί η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της για την αποφασιστική και αγωνιστική δράση τους ενάντια στην καταστροφική επένδυση.

Εχουν προγραμματιστεί να εκδικαστούν συνολικά 13 υποθέσεις που αφορούν συμβάντα του '96. Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι η παράνομη βία και ηθική αυτουργία σε παράνομη βία, η παρεμπόδιση έργου και διέλευσης, κλπ. Αφορά στο «έγκλημα» που διέπραξαν το '96 όσο και το '97 να αποτρέψουν τα γεωτρύπανα της εταιρίας να κάνουν έρευνες προστατεύοντας τον τόπο τους από τις παράνομες δράσεις της πολυεθνικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ