Τετάρτη 10 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με χειροπέδες ο Μαζιώτης στο εδώλιο

Χτες η δίκη διακόπηκε μετά από επεισόδια

Επεισοδιακή ήταν η χτεσινή, δεύτερη μέρα της δίκης του 29χρονου ΝίκουΜαζιώτη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, με αποτέλεσμα αυτή να διακοπεί για σήμερα το πρωί. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος, εξοργισμένος από τον τρόπο εκδίκασης της υπόθεσής του, δήλωσε ότι δε θέλει να συμμετέχει στην όλη διαδικασία και ότι «καταργεί» τους δικηγόρους του, ενώ άρπαξε το μικρόφωνο από το βήμα των μαρτύρων και κινήθηκε απειλητικά εναντίον των δικαστών, κάτω από τις επευφημίες δεκάδων φίλων του, που είχαν κατακλύσει τη δικαστική αίθουσα.

Αφορμή για το επεισόδιο έδωσε η προχτεσινή βίαιη διακοπή της απολογίας του Ν. Μαζιώτη από τον πρόεδρο της έδρας Αναστ. Πράσσο, ο οποίος θεώρησε ότι δεν ενδιέφερε το δικαστήριο το πολιτικό υπόστρωμα των πράξεων του κατηγορουμένου (προμήθεια και κατοχή εκρηκτικού μηχανισμού, απόπειρα έκρηξης με κίνδυνο ανθρώπινης ζωής με την τοποθέτηση του μηχανισμού αυτού στο υπουργείο Ανάπτυξης τον Δεκέμβρη του 1997, παράνομη οπλοκατοχή). Χτες, ο πρόεδρος δήλωσε ότι αίρει την απόφασή του και κάλεσε τον κατηγορούμενο να συνεχίσει την απολογία του. Ο τελευταίος αρνήθηκε, λέγοντας ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να το κάνει αυτό, αλλά ούτε να συμμετέχει στη διαδικασία και ότι «καταργεί» και τους δικηγόρους του, Σπ. Φυτράκη και ΔάφνηΒαγιανού. Οι δύο συνήγοροι υπεράσπισης δήλωσαν αμέσως ότι παραιτούνται και αποχώρησαν. Το δικαστήριο διέκοψε, προκειμένου να αποφασίσει το διορισμό νέων συνηγόρων. Οταν επανήλθε στην έδρα, ο πρόεδρος του δικαστηρίου γνωστοποίησε την απόφαση των τακτικών και των ενόρκων δικαστών για διορισμό και πάλι των ίδιων συνηγόρων υπεράσπισης. Τότε ο Ν. Μαζιώτης δημιούργησε το προαναφερόμενο επεισόδιο, που οδήγησε στην εκκένωση της αίθουσας και στη διακοπή της δίκης.

Σύμφωνα, μάλιστα, με απόφαση που πήρε το δικαστήριο μετά το συμβάν, ο κατηγορούμενος θα παρίσταται πλέον ως το τέλος της δίκης του, φορώντας χειροπέδες και το ακροατήριο θα περιοριστεί στα 50 άτομα (25 σε κάθε πτέρυγα), προκειμένου να αποφευχθούν νέα επεισόδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ