Τετάρτη 10 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΤ με χημικά κατά φοιτητών της Ιατρικής

Νέα επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης που ευαγγελίζεται τη βελτίωση του ΕΣΥ

Κόκκινο χρώμα για να θυμίζει τις ευθύνες της κυβέρνησης στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας
Κόκκινο χρώμα για να θυμίζει τις ευθύνες της κυβέρνησης στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας
Το αποκορύφωμα του -δήθεν- διαλόγου για το πρώτο νομοσχέδιο της Υγείας είχε ΜΑΤ και χημικά για τους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Αθήνας που διαδήλωσαν και χτες στο υπουργείο Υγείας για δημόσια και δωρεάν Υγεία, καθώς και για το δικαίωμα όλων των αποφοίτων της Ιατρικής σε ειδικότητα και δουλιά.

Οι φοιτητές ξεκίνησαν από τα Προπύλαια στις 12:30 περίπου το μεσημέρι, φωνάζοντας συνθήματα για δημόσια, δωρεάν, υψηλής ποιότητας ισότιμη Υγεία και διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στις εξετάσεις που προτίθεται να θεσμοθετήσει το υπουργείο για την είσοδο των αποφοίτων στην ειδικότητα. Συνδέοντας μάλιστα την κινητοποίησή τους με τα γεγονότα της θανάσιμης μόλυνσης στη Γιουγκοσλαβία, σημείωσαν στα πανό και τα συνθήματά τους ότι η Υγεία «βρίσκεται στην τελευταία θέση». Φτάνοντας στο υπουργείο Υγείας, που ήταν ζωσμένο από αστυνομικές δυνάμεις, έχυσαν συμβολικά στο δρόμο κόκκινη μπογιά καταγγέλλοντας το έγκλημα του ΝΑΤΟ και τις τεράστιες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης.

Στο αίτημά τους να συναντηθούν με τον υπουργό, οι φοιτητές συνάντησαν για άλλη μια φορά κάθετη άρνηση και σα να μην έφτανε αυτό, όταν προσπάθησαν να προχωρήσουν προς τον αστυνομικό κλοιό απωθήθηκαν βίαια. Αμέσως μετά οι φοιτητές δέχτηκαν και επίθεση χημικών, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν εκφράζοντας την έντονη αγανάκτησή τους για τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, που αποτελεί πάγια τακτική της κυβερνητικής πολιτικής και δείχνει ποιος είναι ο πραγματικός «κοινωνικός διάλογος» που επιλέγει να πραγματοποιήσει.

Οι φοιτητές δέχονται την επίθεση με χημικά
Οι φοιτητές δέχονται την επίθεση με χημικά
Οι φοιτητές καταγγέλλοντας τη βίαιη επίθεση αποχώρησαν συντεταγμένα και διαλύθηκαν μπροστά από το Μουσείο. Η Ιατρική σχολή της Αθήνας βρίσκεται σε κατάληψη εδώ και δυο μήνες, ενώ σήμερα οι φοιτητές της πρόκειται να πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση για να αποφασίσουν τις επόμενες κινητοποιήσεις τους.

Θυμίζουμε ότι στις 6.12.2000 ο υπουργός Υγείας Αλ. Παπαδόπουλος ακύρωσε προγραμματισμένη συνάντηση με τους φοιτητές επειδή οι φοιτητές έφτασαν στο υπουργείο με πορεία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται με πολυμορφία οι διαμαρτυρίες ενάντια στη σφαγή (2024-05-22 00:00:00.0)
Αντί να ανοίξουν όλες οι θέσεις ειδικότητας θεσπίζονται «γιατροί πολλών ταχυτήτων» (2024-05-15 00:00:00.0)
Πολύμορφες διαμαρτυρίες και σε τελετές αποφοίτησης (2024-05-14 00:00:00.0)
Δικομματικά παιχνίδια στις πλάτες των ειδικευόμενων (2007-04-26 00:00:00.0)
«Οχι» στο ανθυγιεινό νομοσχέδιο (2001-01-10 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν το αγωνιστικό ραντεβού (2000-11-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ