Τετάρτη 10 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προωθούνται οι «τρομο-ρυθμίσεις»

Χτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Δικαιοσύνης 

Τα ζητήματα που αφορούν την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς και το θέμα με τον πρώην αξιωματούχο της CIA, Γουέσλεϊ, απασχόλησαν χτες το βράδυ κατά τη συνάντησή τους, τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη και τον υπουργό Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλο.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι οι ελληνικές αρχές ζήτησαν από τον πρώην αξιωματούχο να καταθέσει τα στοιχεία που γνωρίζει για την οργάνωση «17 Νοέμβρη», αλλά ο ίδιος αρνήθηκε. Να υπενθυμίσουμε ότι το θέμα αυτό ήρθε στη δημοσιότητα μετά από σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ποντίκι».

Στο μεταξύ η αρμόδια επιτροπή προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς και μέχρι τέλος Γενάρη κατά πάσα πιθανότητα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, μέσα από τις διατάξεις του οποίου θα περάσουν και οι «τρομο-ρυθμίσεις».

Για το ίδιο θέμα ερωτηθείς χτες ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας απάντησε ότι «σύντομα τα αρμόδια υπουργεία θα είναι σε θέση να προωθήσουν το σχετικό νομοσχέδιο στην Επιτροπή της Βουλής».

Εξάλλου, κατά την προχτεσινή συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης με το γιατρό Χαρ. Σαβάκη ζήτησε να ενημερωθεί για τις δυνατότητες της ιατρικής στην εξέταση του DNA, προκειμένου η κυβέρνηση να πάρει τις οριστικές αποφάσεις της. Κατά τη συζήτηση ο Χ. Σαβάκης φέρεται να προέβη σε λεπτομερειακή αναφορά προς τον πρωθυπουργό για τα επιτεύγματα της ιατρικής σ' αυτό τον τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ