Τρίτη 22 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Παρέμβαση ενάντια στην επιβολή πολιτικής επιστράτευσης στους ναυτεργάτες

Επίκαιρη Ερώτηση για την κατάργηση των ναυτεργατικών δικαιωμάτων από την κυβέρνηση και την επιβολή της πολιτικής επιστράτευσης κατέθεσε, χτες, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, προς τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση επισημαίνεται:

«Η φιλοεφοπλιστική πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αποτελεί πρόκληση κατά του λαού μας. Διατηρεί χρόνιο καθεστώς φοροαπαλλαγών για τα τεράστια κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία των εφοπλιστών, συρρικνώνει τον αριθμό των ναυτεργατών, φουντώνει την ανεργία, βυθίζει το ΝΑΤ, καταργεί ασφαλιστικά, μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα, απελευθερώνει τις εσωτερικές θαλάσσιες συγκοινωνίες αυξάνοντας την τιμή των εισιτηρίων των ακτοπλοϊκών πλοίων, υποβαθμίζοντας τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των νησιών, υπονομεύοντας την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να καταργήσει την υποχρεωτική δεκάμηνη δρομολόγηση των ακτοπλοϊκών, σχεδιάζει μαζικό διωγμό των ναυτεργατών με συγκροτημένα δικαιώματα. Οι ναυτεργάτες αντιστέκονται, αναπτύσσουν σημαντικούς αγώνες και αντιπαλεύουν τα κατασταλτικά μέτρα, την πολιτική επιστράτευση που χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για να χτυπήσουν το απεργιακό δικαίωμα.

Πριν λίγες μέρες, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας απείλησε ότι η κυβέρνηση θα διατηρήσει την πολιτική επιστράτευση που επέβαλε το Νοέμβρη του 2010 γιατί τα ναυτεργατικά σωματεία δεν υπογράφουν τη ΣΣΕ της Ακτοπλοΐας με τους αντεργατικούς όρους που θέτουν οι εφοπλιστές. Πρόκειται για προκλητική αντιδημοκρατική θέση που συμπληρώνει την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ για να υπηρετήσει τους εφοπλιστές που έχουν συσσωρεύσει τεράστια κέρδη, βρίσκονται στην κορυφή της ναυτιλιακής πυραμίδας και κτίζουν πλοία αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων ακόμα και στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός πώς τοποθετείται η κυβέρνηση για τις συνέπειες της πολιτικής που εφαρμόζει κατά των ναυτεργατών και πότε θα καταργήσει την πολιτική επιστράτευση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ