Τρίτη 22 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΕΡΓΑΤΗΣ ΝΕΚΡΟΣ
Εχασε τη ζωή του στο τιμόνι

Ο 28χρονος εργάτης είχε τραυματιστεί παλιότερα και πάλι σε τροχαίο

Τραγικό θάνατο βρήκε την Παρασκευή το βράδυ 28χρονος εργαζόμενος στην επιχείρηση «Αγγελόπουλος Παναγιώτης & Σία». Ο άτυχος νέος που ήταν οδηγός σε φορτηγό της επιχείρησης επέστρεφε από ένα εξαντλητικό ωράριο στην έδρα της εταιρείας στη Δράμα, όταν ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Επανειλημμένα, συνάδελφοι του θύματος είχαν κάνει καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας για αυθαιρεσίες της εργοδοσίας, για εξαντλητικά ωράρια για τους οδηγούς - βρίσκονταν 13 και 14 ώρες συνεχώς στο τιμόνι - για απλήρωτη δουλειά - πολλοί εργαζόμενοι και σήμερα έχουν να πληρωθούν εννιά μήνες.

Το ΠΑΜΕ είχε οργανώσει παραστάσεις διαμαρτυρίας για τον εργασιακό μεσαίωνα στην επιχείρηση αυτή, ενώ και το ΚΚΕ έκανε σχετική Ερώτηση στη Βουλή. Αξίζει να σημειώσουμε ακόμη ότι ο ίδιος άτυχος νέος και παλιότερα είχε τραυματιστεί σε τροχαίο με φορτηγό της επιχείρησης. Σε ανακοίνωση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Νομού Δράμας, τονίζεται:

«Η αδηφαγία της εργοδοσίας για όσο το δυνατό μεγαλύτερο κέρδος θυσιάζει ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Μπροστά στο κέρδος, παραβιάζουν κάθε νόμο και συνθήκες για την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων. Η συνεχιζόμενη εφαρμογή και διεύρυνση των αντεργατικών νόμων των κομμάτων εξουσίας (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) και των συνεταίρων τους, αλλά και η ανοχή τους στην εγκληματική εργοδοτική αυθαιρεσία, μιας και δεν έφτανε η απλήρωτη δουλειά... περίσσεψαν τα μαύρα εξοντωτικά ωράρια που οδήγησαν κατ' ευθείαν τον εργαζόμενο οδηγό στο θάνατο.

Λύπη και θυμός, λέξεις που δε φτάνουν, ο αγώνας μας όμως γίνεται πιο δυνατός. Με συνέπεια, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας και το ΠΑΜΕ δίνουν τον αγώνα τους και κάνουν γνωστό ότι οι καταγγελίες που έκαναν στις αρμόδιες υπηρεσίες για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, παρά τις διαβεβαιώσεις για συστάσεις και πρόστιμα, το μόνο αποτέλεσμα που είχαν, ήταν να μετατραπεί το τροχαίο εργατικό ατύχημα που συνέβη παλιότερα στον ίδιο εργαζόμενο, σε θανατηφόρο. Πως οι καταγγελίες μας θα συνεχιστούν προς κάθε κατεύθυνση για την αγωνία και το φόβο κάθε εργαζόμενου για το μεροκάματο και τη ζωή του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εργατικό «ατύχημα» με σοβαρά τραυματία εργάτη σε εργοτάξιο(2022-09-29 00:00:00.0)
Θανατηφόρο «ατύχημα» με θύμα οδηγό φορτηγού(2019-10-09 00:00:00.0)
Καταγγελία για απληρωσιά(2018-11-08 00:00:00.0)
Καθήλωσε στο δρόμο τους οδηγούς φορτηγών(2008-03-22 00:00:00.0)
Θύμα τροχαίου εργάτης στην καθαριότητα(2004-09-02 00:00:00.0)
Μεσαιωνικός εφιάλτης(1996-08-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ