Τρίτη 22 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
Κινδυνεύουν με κλείσιμο κλινικές

Κινδυνεύουν με κλείσιμο κλινικές του Νοσοκομείου Ξάνθης, ενώ η λειτουργία τους καθίσταται πλέον επικίνδυνη, σύμφωνα με καταγγελία της Ενωσης Γιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ξάνθης. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της Ενωσης τονίζεται ότι στην καρδιολογική κλινική τα περιστατικά αντιμετωπίζονται σήμερα μόνο από έναν καρδιολόγο, αντί πέντε που προβλέπει ο οργανισμός του νοσοκομείου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται, το χρόνο στα εξωτερικά ιατρεία της καρδιολογικής προσέρχονται άνω των 8.000 ασθενών, 20 ασθενείς νοσηλεύονται την ημέρα και 1.600 με 1.900 το χρόνο.

«Δηλαδή πιστεύει κανείς ότι τη δουλειά 5 καρδιολόγων μπορεί να την κάνει με την ίδια ασφάλεια για τους ασθενείς ένας άνθρωπος, ο οποίος μάλιστα εφημερεύει τουλάχιστον 12 φορές το μήνα (για 24 συνεχόμενες ώρες) χωρίς να ακολουθεί η υποχρεωτική από το νόμο 24ωρη ανάπαυση (ρεπό), χωρίς να έχει πάρει ούτε μία μέρα άδειας (που από το νόμο είναι υποχρεωτική) από το Δεκέμβριο του 2009; Είναι δυνατόν ο ίδιος άνθρωπος να είναι ταυτόχρονα στα Επείγοντα Ιατρεία και στα Τακτικά και στην κλινική; Η κατάσταση αυτή είτε θα οδηγήσει σε μοιραίο λάθος σε βάρος ασθενούς, είτε θα μετατρέψει την καρδιολόγο από θεράποντα γιατρό σε νοσηλευόμενο!!», τονίζεται στην ανακοίνωση. Ακόμη υπογραμμίζεται ότι «υπεύθυνος γι' αυτή την κατάσταση είναι η πολιτική του υπουργείου, που ακολουθώντας τις επιταγές του ΔΝΤ επιβάλλει το 5 προς 1, δηλαδή πρέπει να συνταξιοδοτηθούν ή απολυθούν ή παραιτηθούν 5 ακόμα γιατροί για να διοριστεί 1 καρδιολόγος!!, μα τότε δεν θα έχει μείνει πλέον κανένας!!!».

Ιδια η κατάσταση από άποψης ελλείψεως προσωπικού τόσο στο παθολογικό τμήμα όσο και στο αναισθησιολογικό.

«Είναι πλέον σαφές ότι παρακολουθούμε τη μεθόδευση του κλεισίματος, αν όχι ολόκληρου του νοσοκομείου, των πιο νευραλγικών τμημάτων του», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι σειρά κινητοποιήσεων για το μεθοδευμένο κλείσιμο του νοσοκομείου έχουν πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ