Τρίτη 22 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Να τρομάξουμε κεφάλαιο και κυβερνήσεις

Από τη χτεσινή συζήτηση με τους εργαζόμενους
Από τη χτεσινή συζήτηση με τους εργαζόμενους
Να τρομάξουν το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του βαδίζοντας μαζικά στο δρόμο του ταξικού αγώνα κάλεσε τους εργάτες ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, στη χτεσινοβραδινή του περιοδεία στο αμαξοστάσιο καθαριότητας του δήμου στην Ιερά Οδό.

Αμεσο βήμα στην υλοποίηση αυτού του καλέσματος αποτελεί η μαζική συμμετοχή στην αυριανή πανελλαδική, πανεργατική απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Ο κόσμος, είπε, πρέπει να δείξει ότι δε δέχεται αυτήν την πολιτική. Ξέρουν ότι αυτή η πολιτική μπορεί να αλλάξει και αυτό φοβούνται.

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου ανέδειξε τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, η οποία μιλά για χρέη και ελλείμματα την ώρα που το κεφάλαιο έχει συσσωρεύσει τεράστια ποσά σε τράπεζες στο εξωτερικό. Τμήμα αυτής της βάρβαρης πολιτικής, σημείωσε, είναι και οι συμβασιούχοι, οι στρατιές των πολιτικά και εργασιακά ομήρων των κυβερνήσεων. Οπως είναι το πλήθος των συμβασιούχων στο Δήμο Αθήνας, τους οποίους, ενώ η δημοτική αρχή σκοπεύει να τους διώξει ετοιμάζεται να προσλάβει άλλους συμβασιούχους, 8μηνίτες και τετραωρίτες, ακόμα πιο φθηνά εργατικά χέρια. Πρέπει, είπε ο Ν. Σοφιανός, να μην περιμένουν άλλο, να ετοιμαστούν να οργανώσουν τον αγώνα τους για να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ