Τρίτη 22 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Πολύτιμο στήριγμα στην κυβερνητική πολιτική

Μόνη διέξοδος για τους εργαζόμενους η συστράτευση με τις ταξικές δυνάμεις
Μόνη διέξοδος για τους εργαζόμενους η συστράτευση με τις ταξικές δυνάμεις
Την ώρα που η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει την πιο σκληρή επίθεση στις συγκοινωνίες, οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, προκειμένου να σταματήσουν τον αγώνα των εργαζομένων. Χτες, έγινε συνάντηση εκπροσώπων των σωματείων εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ) και ακολούθησε νέα συνάντηση το μεσημέρι και με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα τρόλεϊ.

Οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες με επιχειρήματα του τύπου «να ξεκουραστούν οι εργαζόμενοι από τις πολύμηνες κινητοποιήσεις» (σ.σ. οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν δείξει καθαρά πως κάθε άλλο παρά θέλουν να πάνε για ξεκούραση) είπαν ότι πρέπει να υπάρξει μια «ανάπαυση» μερικών ημερών. Τις πλειοψηφίες αυτές συγκροτούν οι ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, οι παρατάξεις που πρόσκεινται στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, οι δήθεν ανεξάρτητοι. Μάλιστα, για να πετύχουν τα απεργοσπαστικά τους σχέδια προσπαθούν να απομονώσουν τους εργαζόμενους στα μπλε λεωφορεία. Οι τελευταίοι έδωσαν μάθημα αγώνα σε αυτές τις πλειοψηφίες, παίρνοντας απόφαση για συνέχιση της πάλης, αγνοώντας τις σειρήνες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ που προσπάθησαν να τη σταματήσουν.

Μάλιστα, η ΠΑΣΚΕ στα λεωφορεία προσπαθεί εκ νέου να αφοπλίσει την αγωνιστική στάση της γενικής συνέλευσης, ζητώντας να γίνει δημοψήφισμα στους εργαζόμενους της ΕΘΕΛ! Η ίδια παράταξη στα τρόλεϊ προσπάθησε χτες ξανά να αλλάξει την απόφαση γενικής συνέλευσης, η οποία ορίζει ότι θα ακολουθηθεί το αγωνιστικό πρόγραμμα που έχουν χαράξει στα λεωφορεία.

Στις συνθήκες αυτές έγιναν οι χτεσινές στάσεις εργασίας στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία. Σήμερα, θα γίνουν στάσεις εργασίας και γενικές συνελεύσεις στα τρόλεϊ (11 π.μ. - 4 μ.μ.) και στον ηλεκτρικό (12 το μεσημέρι - 4 μ.μ.). Αύριο απεργούν τα λεωφορεία, ενώ ο ηλεκτρικός θα λειτουργήσει από τις 9 π.μ. - 5 μ.μ. και το τραμ από τις 6 π.μ.- 10 μ.μ. Μέχρι αργά χτες το βράδυ δεν είχαν ανακοινωθεί κινητοποιήσεις στο μετρό, ενώ στα τρόλεϊ το αν θα συνεχίσουν ή όχι θα εξαρτηθεί από τη σημερινή τους συνέλευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ