Κυριακή 14 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
1η ΣΕΛΙΔΑ
ΠΕΝΤΕ ΑΞΟΝΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΠΑΛΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ
Δυναμώνει το ΑΝΤΙΝΑΤΟΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ των λαών

Οργή για τη συνεχιζόμενη υποκρισία των κυβερνώντων 

Διευρύνεται κάθε μέρα που περνάει η λαϊκή αντίδραση και κινητοποίηση για το ευρω-νατοϊκό έγκλημα διαρκείας που συντελείται σε βάρος των λαών. Κινήματα της εργατικής τάξης, της νεολαίας, αντιιμπεριαλιστικές και φιλειρηνικές κινήσεις, ριζοσπαστικές δυνάμεις και άνθρωποι απλοί από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, υψώνουν τη φωνή τους μαζί με τους κομμουνιστές, αντιδρώντας στην κυβερνητική και ΝΑΤΟική υποκρισία. Οι 5 άξονες πλατιάς συσπείρωσης και πάλης που πρότεινε το ΚΚΕ μπορούν να αποτελέσουν σήμερα σημείο συνάντησης πλατιών κοινωνικοπολιτικών δυνάμεων:

1. Να γυρίσουν εδώ και τώρα τα ελληνικά στρατιωτικά σώματα από τη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο, γατί είναι εκτεθειμένα στους γνωστούς σε όλους κινδύνους και να μην αντικατασταθούν από άλλες δυνάμεις.

2. Να σταματήσει η οποιαδήποτε συμμετοχή της χώρας σε νέους πολεμικούς γύρους, που ετοιμάζονται. Ούτε ένας φαντάρος να μη δεχτεί να γίνει μισθοφόρος.

3. Να καταστραφούν όλα τα πυρηνικά όπλα, να φύγουν οι ξένες βάσεις και στρατιωτικές εγκαταστάσεις απο τη χώρα και τα Βαλκάνια. Το στρατιωτικό δόγμα της χώρας να είναι μόνον αμυντικό.

4. Να υπάρξει σύγχρονος ιατρικός έλεγχος όλων των στρατιωτών, πολιτών και φοιτητών. Να επιστρέψουν οι Ελληνες φοιτητές. Να παρθούν μέτρα αποκατάστασης του περιβάλλοντος από την ΕΕ.

5. Να συγκροτηθεί διακομματική επιτροπή της Βουλής, για την παραπέρα, ουσιαστική και σε βάθος, εξέταση των συνεπειών και την ανάδειξη των εγκληματικών πολιτικών ευθυνών.

.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ