Κυριακή 21 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές ιδέες
Για ιδιαίτερες στιγμές

Ολο εκεί ξαναγυρίζουμε στο μπάνιο. Γιατί; Διότι, όπως και να το κάνουμε, το μπάνιο είναι κάτι πολύ προσωπικό, ξεχωριστό και ιδιαίτερο. Αυτό που προτείνουμε σήμερα μοιάζει απλό, αλλά δεν είναι. Πού να βρεθεί τώρα ένα τέτοιος βενετσιάνικος καθρέφτης, πώς να κατασκευαστεί ένα έπιπλο στιλ Αρτ Ντεκό, πώς να αγοραστεί, ή, μάλλον, πού να πουλάνε την απλίκα που ταιριάζει με το μικρό στρογγυλό μεγεθυντικό καθρέφτη και, φυσικά, τι να πούμε για το περσικό χαλί; Μια ιδέα παίρνουμε και μια ιδέα δίνουμε, για να συνηθίζει το μάτι στο απλό, στο σπάνιο και αιώνια ωραίο.

Για «Μπατιρομαγειρική»

Με τις οδηγίες της Ευαγγελίας Σολωμού, θα επιδοθούμε σε εύκολα, «οικεία» γεύματα, που δε χρειάζονται περίπλοκα υλικά, γεύματα που αγνοούν την ύπαρξη της κρεμ φρες ή των εστραγκόν, αλλά και όλα τα άλλα ξενόφερτα είδη. Ετσι, θα φάμε αλά ελληνικά. Δηλαδή, με λίγα λόγια, θα φάμε κανονικά, έτσι όπως τρώγανε οι γονείς μας και οι παππούδες μας. Στο βιβλίο με τις πατροπαράδοτες συνταγές της, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Περίπλους», η συγγραφέας μας προτείνει ανάμεσα στα άλλα: Κριθαράκι ορφανό: Ενα πακέτο κριθαράκι, ένα κουτί ντοματάκια, 1.2 φλιτζάνι λάδι, αλάτι, πιπέρι και κανέλα. Βάζουμε το λάδι, την ντομάτα και το αλατοπίπερο, την κανέλα να βράσουν σε έξι φλιτζάνια νερό για δέκα λεπτά. Επειτα προσθέτουμε το κριθαράκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να πιει το νερό του. Σερβίρεται ζεστό με μπόλικο τυρί τριμμένο από πάνω...

Θα συνεχίσουμε με: «Συναγρίδα αλά Σπετσιώτα»: Για τη συνταγή αυτή, μας λέει πάντα η συγγραφέας του βιβλίου, παίρνουμε 1 1/2 κιλό συναγρίδα κατεψυγμένη, κομμένη σε φέτες. Τις αφήνουμε να ξεπαγώσουν και τις περνάμε με λεμόνι πριν τις αλατίσουμε. Κόβουμε ένα κιλό ντομάτες, δυο πιπεριές και ένα κρεμμύδι σε φέτες και ψιλοκόβουμε ένα ματσάκι μαϊντανό. Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε από κάτω λεπτές φέτες πατάτας κι από πάνω το ψάρι. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με μαϊντανό τις συναγρίδες, με την ντομάτα, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι λάδι, 1/2 κουτί ντοματοχυμό και ένα φλιτζάνι νερό. Τα βάζουμε σε μέτριο φούρνο και το ψήνουμε γύρω στη μια ώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ