Τετάρτη 30 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΟΡΔΑΝΙΑ
Κατευναστικοί «χειρισμοί»...

AMMAN.--

Να κατευνάσει τα πνεύματα αποπειράται η ιορδανική ηγεσία μετά από τουλάχιστον τρία 24ωρα έντασης, επιλέγοντας ν' αφήσει ελεύθερους, τελικά, αρκετούς από τους συλληφθέντες στα σφοδρά επεισόδια της Παρασκευής και παραπέμποντας σε δίκη μόνο 21 εξ αυτών. Παρ' όλα αυτά, η κίνηση αυτή δε φαίνεται να είναι αρκετή ενώ η 52μελής επιτροπή που είχε συστήσει ο βασιλιάς προκειμένου «να εξετάσει σειρά πολιτικών και συνταγματικών μεταρρυθμίσεων» φυλλορροεί και έχουν απομείνει μόνο 31 μέλη.

Χτες, μια αντιπροσωπεία από την οργάνωση «Νεολαία της 24ης Μαρτίου», την οργάνωση που έστησε, στο κέντρο του Αμμάν, από την Πέμπτη, έναν «καταυλισμό διαμαρτυρίας» ζητώντας εκλογή νέου Κοινοβουλίου χωρίς διορισμούς από το βασιλιά και περισσότερες πολιτικές ελευθερίες, έδωσε συνέντευξη Τύπου. Η αντιπροσωπεία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Μααρούφ Μπακχίτ, για τα αιματηρά επεισόδια της Παρασκευής, και επέμεινε στην άμεση παραίτησή του.

Επίθεση εναντίον του Μπακχίτ εξαπέλυσε και ο πολιτικός βραχίονας της ισλαμικής οργάνωσης «Αδελφοί Μουσουλμάνοι», το Μέτωπο Ισλαμικής Δράσης, καθώς ο Μπακχίτ τους κατονόμασε ως «οργανωτές των επεισοδίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ