Τετάρτη 30 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
«ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ»
«Η σιωπή σημαίνει συνενοχή»

Τα στελέχη της «Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης» στο προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ καταγγέλλουν τη στάση της πλειοψηφίας στο ζήτημα της Λιβύης

Είναι τόσο προσηλωμένες στη στήριξη της φιλομονοπωλιακής πολιτικής - η οποία ζημιώνει στο μέγιστο βαθμό τα συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ - οι ηγεσίες της πλειοψηφίας στη ΓΣΕΒΕΕ, που αρνήθηκαν ακόμη και να καταδικάσουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη, όπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωση Τύπου τα μέλη του προεδρείου της Συνομοσπονδίας και στελέχη της «Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης», Μπ. Μαυροθαλασσίτης και Γ. Χιόνης.

Οι δύο συνδικαλιστές επισημαίνουν αναλυτικά: «Στη συνεδρίαση του Προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ στις 21/3/2011 οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της "Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης" έβαλαν ζήτημα καταδίκης της ιμπεριαλιστικής επίθεσης στη Λιβύη και του μακελέματος του λιβυκού λαού και την απαίτηση να μην εμπλακεί η Ελλάδα στον πόλεμο.

Συνάντησαν την άρνηση διά στόματος προέδρου, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε "πολύπλοκη" την κατάσταση και ότι χρειάζεται "να προφυλάξουμε τη ΓΣΕΒΕΕ από τέτοιες διαδικασίες".

Αναρωτιόμαστε:

Πού ακριβώς βρίσκεται η "πολυπλοκότητα και η προφύλαξη";

Στο ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμα με ποια ηγεσία γίνονται η ιμπεριαλιστική επέμβαση και οι βομβαρδισμοί;

Ποιας ιμπεριαλιστικής υπερδύναμης τα ζωτικά συμφέροντα πρέπει να υποστηριχτούν αυτή τη στιγμή;

Αν θα πρέπει να σκοτωθεί ο Καντάφι ή όχι;

Ποιοι θα αποκτήσουν με καλύτερους όρους πρόσβαση στα πετρέλαια της Λιβύης; `Η δεν γνώριζαν αν κατέβηκαν απ' το προσωπικό site του κ. πρωθυπουργού οι φωτογραφίες και τα σχόλια για τον Καντάφι και τη Λιβύη του Ιούλη 2010;

Η στάση όλων των μελών του Προεδρείου, με εξαίρεση την "Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση", δείχνει την αγαστή συνεργασία τους, σε όλα τα επίπεδα. Και πράγματι, έχουν δίκαιο όταν λένε ότι αφήνουν απ' έξω τα "κομματικά τους σακάκια", όταν πρόκειται να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης της χώρας μας. Οταν πρόκειται να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Ο,τι και να κάνουν όμως, δεν μπορούν να αποφύγουν το γεγονός ότι "σιωπή σημαίνει συνενοχή".

Αυτοί που σήμερα βομβαρδίζουν το λαό της Λιβύης (ΗΠΑ, ΕΕ), είναι οι ίδιοι που μαζί με την ελληνική κυβέρνηση μας έχουν επιβάλει τα βάρβαρα μέτρα και τα μνημόνια, που έχουν οδηγήσει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους στα όρια της χρεοκοπίας.

Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα και τον κάθε συνάδελφο, να καταδικάσει την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη.

Να καταδικάσει τη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΒΕΕ, να βγάλει συμπεράσματα.

Να ενώσει τη φωνή του με τη φωνή χιλιάδων εργαζομένων, φοιτητών, γυναικών ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο.

Να στρατευτούν κάτω απ' το πλαίσιο δράσης της ΠΑΣΕΒΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης στο δρόμο της διεκδίκησης ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης που έχει ανάγκη η χώρα μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ