Τετάρτη 30 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
Αιματηρή ομηρία στο Τικρίτ

BΑΓΔΑΤΗ.--

Σε μακελειό εξελίσσεται η υπόθεση ομηρίας που άρχισε, νωρίς το μεσημέρι χτες, στο κτίριο που στεγάζει το περιφερειακό συμβούλιο της επαρχίας Σαλαχουντίν στην πρωτεύουσα Τικρίτ. Ο πρώτος απολογισμός ανέφερε 21 νεκρούς και τουλάχιστον 65 τραυματίες. Μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγεται τουλάχιστον ένας δημοσιογράφος ενώ αγνοούνται τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι που βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της επίθεσης. Καμία οργάνωση δεν είχε αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης ενώ τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και τα ΜΜΕ, εντός και εκτός Ιράκ, δεν είχαν μεταδώσει κάποια πληροφορία, μέχρι χτες βράδυ, για τα κίνητρα ή τα αιτήματα που ενδεχομένως θέτουν οι δράστες.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, μια ομάδα περίπου οκτώ ενόπλων αφού προκάλεσε έκρηξη σε ένα αυτοκίνητο, ακριβώς έξω από την είσοδο του κτιρίου του περιφερειακού συμβουλίου προκειμένου να εξουδετερώσει τους άνδρες της ασφάλειας, στη συνέχεια εισέβαλε στο χώρο. Στη συνέχεια εισήλθαν στο κτίριο, όπου, μέχρι αργά το απόγευμα, φέρονταν να έχουν υπό τον έλεγχό τους όλο τον πρώτο όροφο. Κανείς δεν ήταν σε θέση να βεβαιώσει με σιγουριά πόσα άτομα βρίσκονται μέσα στο κτίριο.

Ιρακινοί αξιωματούχοι υποπτεύονταν ότι πίσω από την επιχείρηση βρίσκονται φανατικοί ισλαμιστές, οργανώσεις κοντινές στην «Αλ Κάιντα», όπως έγινε και με την πολύνεκρη ομηρία στις 31 Οκτώβρη, στη χριστιανική εκκλησία της Βαγδάτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ