Τρίτη 5 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Συνεδρίασε με την παρουσία των ΜΑΤ

«ΜΑΤ, βία, τρομοκρατία». Αυτό το τρίπτυχο για την επιβολή της κυρίαρχης αντεργατικής πολιτικής αντέταξε στους 130 συμβασιούχους εργαζόμενους η δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ και ο δήμαρχός του Φίλιππος Φίλιος στα Γιάννενα, στη χτεσινή νέα συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από το δημαρχείο.

Με τη συνοδεία πολυάριθμων αστυνομικών δυνάμεων από ΜΑΤ και ΟΠΚΕ, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ προσήλθαν στο δημαρχείο για να συνεδριάσουν, υπό την επιτήρηση των δυνάμεων καταστολής, που από την περασμένη Δευτέρα, μετά την άγρια επίθεση, βρίσκονται επί 24ώρου βάσεως μπροστά στο Δημαρχείο.

Την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το δημαρχείο ζήτησε σε τηλεφωνική παρέμβαση προς τον επικεφαλής τους εκ μέρους του ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Στο ερώτημα γιατί μπαίνει εμπόδιο στην παρακολούθηση του Δημοτικού Συμβουλίου, η απάντηση από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων ήταν χαρακτηριστική: «Δεν εμποδίζω, απλά επιτρέπω να περάσουν αυτούς που επιθυμεί ο Φίλιος».

Υπό τα συνεχή συνθήματα καταδίκης του αυταρχισμού και της τρομοκράτησης για την επιβολή της αντεργατικής πολιτικής, η δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ συνεδρίασε μόνη της με τα ΜΑΤ παρατεταγμένα, νομιμοποιώντας έτσι τον αντιλαϊκό, αντιδημοκρατικό κατήφορό της. Την ίδια ώρα που οι συμβασιούχοι απαιτούσαν τη συνέχιση της εργασίας τους, ο δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Φίλιος στα άδεια έδρανα προσπαθούσε να πείσει για την παραβίαση της νομιμότητας στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Ανέλαβε να υπερασπίσει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, κάνοντας προκλητικά λόγο για εξέταση της μοριοδότησης των συμβασιούχων σε επόμενες προκηρύξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ