Τρίτη 5 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Για δεύτερη βδομάδα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Συγκέντρωση και πορεία χτες έκαναν οι εργαζόμενοι που κλείνουν τη δεύτερη βδομάδα του αγώνα τους

Από τη συγκέντρωση συμβασιούχων χτες έξω από το δημαρχείο
Από τη συγκέντρωση συμβασιούχων χτες έξω από το δημαρχείο
Συγκέντρωση και πορεία προς το παλιό δημαρχείο έκαναν χτες οι συμβασιούχοι του Δήμου Αθήνας, οι οποίοι συμπληρώνουν δύο βδομάδες κατάληψης στο δημαρχείο, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Σήμερα, το κλαδικό Συνδικάτο Αττικής στους ΟΤΑ και η ΔΑΣ - ΟΤΑ καλούν όλους τους συναδέλφους σε όλους τους Δήμους της Αττικής, σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων και συγκέντρωση στις 12 μ.μ. στην Ομόνοια, με αφορμή την 24ωρη απεργία και 4ωρη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους μονίμους και συμβασιούχους αντίστοιχα.

Οι συμβασιούχοι λίγο πριν από τις 11 το πρωί με πανό στα χέρια και συνθήματα όπως «Πάρτε τα μπλοκάκια και βάλτε τους φωτιά, οι συμβασιούχοι δουλεύουνε σκληρά», συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης έξω από το δημαρχείο και με πορεία έφτασαν στο παλιό δημαρχείο της οδού Λιοσίων, στο οποίο βρισκόταν ο δήμαρχος Γ. Καμίνης. Εκεί, ζήτησαν να συναντηθούν με τον δήμαρχο, ωστόσο εκείνος με πρόσχημα τον αριθμό των συμμετεχόντων στην αντιπροσωπεία, αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί τους.

Την ίδια στιγμή, στο κτίριο της οδού Λιοσίων, σε εξέλιξη βρισκόταν τακτική συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων (ΣΕΔΑ), το οποίο αργά χτες το απόγευμα, αποφάσισε να ζητήσει από την ΠΟΕ-ΟΤΑ προκήρυξη νέας 24ωρης απεργίας για τους συμβασιούχους και 4ωρης στάσης εργασίας για τους μόνιμους υπαλλήλους αύριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΣΕΔΑ, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ απέρριψαν την πρόταση των ταξικών δυνάμεων που ζήτησαν άμεση σύγκληση γενικών συνελεύσεων όλων των σωματείων και να πάρουν απόφαση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αρνούμενοι ουσιαστικά την κοινή δράση μονίμων και συμβασιούχων. Αρνήθηκαν επίσης την πρόταση των ταξικών δυνάμεων να μετατραπεί η σημερινή 4ωρη στάση εργασίας των μονίμων υπαλλήλων σε 8ωρη.

Δε θέλουν κοινό αγώνα μόνιμων - συμβασιούχων

Οπως τονίζει στο «Ρ», ο Γιώργος Κορκολής μέλος του ΔΣ του ΣΕΔΑ, «οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ (Αυτόνομη Παρέμβαση), εφαρμόζουν πιστά τη γραμμή της κυβέρνησης. Δε θέλουν κοινή πορεία μονίμων υπαλλήλων και συμβασιούχων, θέλουν να κρατήσουν τον αγώνα των εργαζομένων περιχαρακωμένο μέσα στα πλαίσια του δημαρχείου. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που στην ΠΟΕ - ΟΤΑ, δήλωναν ότι το νομοσχέδιο Ραγκούση κινείται σε θετική κατεύθυνση για τους συμβασιούχους, είναι οι ίδιες δυνάμεις που λένε ότι οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες όχι αυτό που βάζουν οι ταξικές δυνάμεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Οι συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων φεύγοντας από το παλιό δημαρχείο, κατευθύνθηκαν προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο επίσης τελεί υπό κατάληψη από εργαζόμενους που αντιδρούν στο σχέδιο νόμου σύμφωνα με το οποίο επιχειρείται η διάλυση του Ταμείου και κατ' επέκταση η ιδιωτικοποίησή του. Εκεί, οι συμβασιούχοι αφού εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους, επέστρεψαν με πορεία στο δημαρχείο.

Να τονίσουμε ότι σήμερα στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, οι συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων διοργανώνουν συναυλία συμπαράστασης.

  • Την αλληλεγγύη του στους εργάτες του Δήμου της Αθήνας που συνεχίζουν τον αγώνα τους εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας - Περιχώρων. Καταγγέλλει τη δημοτική αρχή «που στόχο έχει την υπονόμευση του αγώνα τους και χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να πετύχει το σκοπό της».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ