Παρασκευή 15 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ψεύτες ολκής

«Ιστορική ανατροπή για τους συμβασιούχους στον Αρειο Πάγο». Ετσι τιτλοφορείται η ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που έχει φλομώσει στο ψέμα τους συμβασιούχους. Πανηγυρίζει, λέγοντας: «Ο μακροχρόνιος και επίμονος συνδικαλιστικός και δικαστικός αγώνας της ΓΣΕΕ σε Ελλάδα και Ευρώπη για τη δικαίωση των συμβασιούχων, επικυρώθηκε με τη σημερινή απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου». Αν και οι γραμμές αυτές δεν περιέχουν ούτε μισό δράμι αλήθειας, δε λένε ψέματα κατά μία έννοια.

Ποτέ η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δε στήριξε το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Σε ένα υπαρκτό πρόβλημα απαντούσε και απαντά περιπτωσιολογικά, συγκαλύπτει τον πολιτικό χαρακτήρα του και πάντα προσπαθεί να σέρνει τους συμβασιούχους στα δικαστήρια. Σε διαδικασίες ατέρμονες και που σε καμιά περίπτωση δεν εξασφαλίζουν το παραπάνω δικαίωμα για όλους τους εργαζόμενους, για όλους τους άνεργους και τους συμβασιούχους που απολύονται.

Τη ΓΣΕΕ «επικυρώνει» η απόφαση του Αρείου Πάγου αλλά καμιά τέτοια απόφαση ποτέ δεν πρόκειται να λύσει και να αντιμετωπίσει ριζικά το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας και της εργασιακής και πολιτικής ομηρίας χιλιάδων συμβασιούχων. Αυτό ακριβώς που αντικειμενικά στηρίζει και η ΓΣΕΕ στηρίζοντας τη βάρβαρη αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου. Γι' αυτό, στην ίδια ανακοίνωση σπεύδει να διευκρινίσει ότι δεν έχουν όλοι δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, αλλά μόνο όσοι εξυπηρετούν «πάγιες και διαρκείς ανάγκες» του κράτους των κεφαλαιοκρατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ