Παρασκευή 15 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΑΤΟ

ΚΑΛΠΑΖΟΥΣΑ ΕΥΗΜΕΡΙΑ: «Μετά τις μαζικές παραδόσεις των πινακίδων στις εφορίες από ιδιοκτήτες ΙΧ για να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, τώρα ήρθε η ώρα της μη ανανέωσης των ασφαλιστηρίων συμβολαίων (...) Ενα εκατομμύριο ανασφάλιστα ΙΧ κυκλοφορούν στον δρόμο καθώς οι Ελληνες δεν ανανεώνουν πλέον τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους. Η οικονομική πίεση των καταναλωτών, σε συνδυασμό με τις τελευταίες μεγάλες αυξήσεις των ασφαλίστρων, ωθεί τους οδηγούς ΙΧ στο να αφήνουν ανασφάλιστα τα αυτοκίνητά τους» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ: «Το σχέδιο "αναδιάρθρωσης", που αλλάζει εκ βάθρων το εργασιακό καθεστώς σε Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς, ανέλαβε να εκπονήσει (έπειτα από διαγωνισμό) η αμερικανική εταιρεία "Accenture Α.Ε." μέχρι τις 31 Μαΐου έναντι 67.650 ευρώ, με την επισήμανση να παραδοθεί στην "αγγλική γλώσσα" (σ.σ. προφανώς για να μπορεί να τη διαβάσει και η τρόικα) (...) Η κυβέρνηση επιδιώκει να καθιερώσει το ελαστικό ωράριο εργασίας στις ΔΕΚΟ, που συνοδεύεται και από ελαστικές αμοιβές. Η υιοθέτηση εκ μέρους της κυβέρνησης της άρσης της μονιμότητας παραμένει ένα ανοιχτό ζήτημα, καθώς κατά κοινή ομολογία δεν μπορεί να υπάρξει flexicutiry αν έχεις μόνιμους υπαλλήλους» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ: «Η κυβέρνηση επικρίνεται ολοένα και πιο έντονα για την οικονομική της πολιτική, ανάκατα για τους στόχους που επιδιώκει και τη διαχείριση που ασκεί. Και όντως λάθη, αντιφάσεις, συγκαλύψεις όλοι διαπιστώνουμε συνεχώς. Μόνο που η κρίση στην οποία μπήκε η Ελλάδα είναι τόσο σοβαρή, τα προβλήματα τόσο μεγάλα, που είναι εντελώς αδύνατο να τα αντιμετωπίσει μια κυβέρνηση μόνη της (...) Η μείωση των υπερβολικών και συνάμα χαμηλής απόδοσης δαπανών για την υγεία στη χώρα μας δεν μπορεί να επιτευχθεί από τον αρμόδιο υπουργό χωρίς την ενεργό συμμετοχή όλων των κατηγοριών εργαζομένων στην υγεία ή μάλλον, εφόσον επιχειρείται μόνο από τα πάνω, με όλους τους ενδιαφερόμενους να την πολεμούν, το κοινωνικό κόστος γίνεται βαρύτερο, προκαλεί συνολικά ζημιά στην οικονομία» (από άρθρο στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ