Παρασκευή 19 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Διατροφική και οικονομική κρίση πλήττουν τους καταναλωτές

Να ενημερώσει υπεύθυνα τους καταναλωτές για το πρόβλημα με το απεμπλουτισμένο ουράνιο και το κατά πόσον κινδυνεύουν από την κατανάλωση εισαγόμενων ειδών διατροφής, καλεί το υπουργείο Γεωργίας η Ενωση Καταναλωτών Ελλάδας. Οπως τονίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή της η Ενωση, η διατροφική κρίση για τους καταναλωτές, όχι μόνο δεν αμβλύνεται, αλλά διαρκώς οξύνεται με προβλήματα, όπως οι διοξίνες, οι τρελές αγελάδες, το απεμπλουτισμένο ουράνιο.

Παράλληλα, η Ενωση Καταναλωτών Ελλάδας σημειώνει πως ο καταναλωτής, πέρα από τη διατροφική κρίση, αντιμετωπίζει και σοβαρά οικονομικά προβλήματα, εξαιτίας και των αλυσιδωτών αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, των ασφαλίστρων αυτοκινήτων. Αυξήσεις, που θα συρρικνώσουν παραπέρα το εισόδημά του, πράγμα που θα γίνει αισθητό ιδιαίτερα στους χαμηλόμισθους και στους συνταξιούχους. Το μέσο εισόδημα του Ελληνα καταναλωτή, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΕ, είναι κατά 32% μικρότερο από εκείνο του μέσου Ευρωπαίου, υπογραμμίζει, ενώ οι τιμές των διαφόρων αγαθών και υπηρεσιών συνεχώς αυξάνονται.

Την ίδια στιγμή, ένα μεγάλο μέρος των νοικοκυριών είναι υπερχρεωμένο στις τράπεζες, επισημαίνει. Τα καταναλωτικά δάνεια ξεπερνούν το 1,5 τρισ., ενώ το μέσο νοικοκυριό οφείλει πάνω από 1,5 εκατ. δρχ. στις τράπεζες και, παρά την πτώση των επιτοκίων, το κόστος εξυπηρέτησης δανείων παραμένει το υψηλότερο στην Ευρώπη.

Η Ενωση ζητά από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τις επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, γιατί, όπως τονίζει, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην παραπέρα πτώση του βιοτικού επιπέδου των καταναλωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ