Τετάρτη 18 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΑΞΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ακόμα μια σημαντική πρωτοβουλία για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, την αποκάλυψη των πραγματικών αιτιών της εγκληματικής δράσης κυκλωμάτων, συμμοριών και ακροδεξιών οργανώσεων, ανέλαβαν ταξικά συνδικάτα της Αθήνας, τα οποία χτες διοργάνωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Την πρωτοβουλία γι' αυτήν τη συνέντευξη ανέλαβαν τα συνδικάτα: Οικοδόμων, Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, Μετάλλου «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και Εμποροϋπαλλήλων της Αθήνας. Παρόντες ήταν εργάτες μετανάστες αλλά και συνδικαλιστές στην οικοδομή, στην κλωστοϋφαντουργία και αλλού.

Την κεντρική τοποθέτηση (το κείμενο της οποίας ακολουθεί) έκανε εκ μέρους των συνδικάτων ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Γιάννης Τασιούλας. Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν επίσης στελέχη και άλλων ταξικών συνδικάτων της Αθήνας.

Στη συνέχεια, παρέμβαση έκανε μεταξύ άλλων ο Οσμάν, εργάτης από το Μπαγκλαντές, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού Δέρματος Αθήνας, που καταδίκασε τις δολοφονίες και τα όσα συντελούνται στο κέντρο της Αθήνας. Κάλεσε τους μετανάστες και Ελληνες εργάτες σε αγώνα για τα δικαιώματά τους.

Τέλος, οικοδόμος Αφγανός μετανάστης κατήγγειλε ότι την προηγούμενη μέρα το βράδυ χτυπήθηκε στο πρόσωπο και στο πόδι στην οδό Σοφοκλέους, στο κέντρο της Αθήνας, από δυο αστυνομικούς, οι οποίοι τον σταμάτησαν για έλεγχο και του κατάσχεσαν τα δυο κινητά τηλέφωνα που είχε στο τσαντάκι του. Μετά το τέλος της χτεσινής συνέντευξης Τύπου, ο οικοδόμος μετανάστης μαζί με στελέχη του Συνδικάτου Οικοδόμων πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα και κατέθεσε μήνυση κατά των δυο αστυνομικών που του επιτέθηκαν (είχε προλάβει να σημειώσει τις πινακίδες από τις μηχανές των αστυνομικών).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ