Σάββατο 4 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ
Προς παραπομπή Τσοχατζόπουλου

Τη Δευτέρα παραδίδεται το πόρισμα στον πρόεδρο της Βουλής

Tην παραπομπή του πρώην υπουργού Α. Τσοχατζόπουλου στο πενταμελές δικαστικό συμβούλιο (προθάλαμος του ειδικού δικαστηρίου) θα προτείνει η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερεύνησε την ύπαρξη τυχόν ποινικών ευθυνών στην υπόθεση της προμήθειας και κατασκευής τεσσάρων υποβρυχίων για το πολεμικό ναυτικό.

Οπως διέρρεαν χτες κύκλοι της πλειοψηφίας, από το υλικό που συγκέντρωσε η Επιτροπή προκύπτει ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για την τέλεση ποινικών αδικημάτων από τον πρώην υπουργό, αφού όπως έλεγαν, το όνομά του αναφέρεται δύο φορές στο σχετικό υλικό που συγκέντρωσε η γερμανική Δικαιοσύνη. Ανέφεραν ότι τα ακίνητα της εξωχώριας Τorcaso που αγοράστηκαν από τον Α. Τσοχατζόπουλο δείχνουν «τυπολογία ξεπλύματος μαύρου χρήματος» και τόνιζαν ότι η ανακρίτρια θα κρίνει εάν το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου αγοράστηκε μία και μόνο φορά και όλες οι υπόλοιπες συναλλαγές έγιναν για να κρυφθούν οι διαδρομές του «μαύρου χρήματος».

Ως στοιχεία ενοχής, ανέφεραν ότι η Ε. Λαμπροπούλου, που είναι λογίστρια του Α. Τσοχατζόπουλου, είναι εκπρόσωπος της Torcaso στην Ελλάδα, ενώ ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Γ. Ζίγρας εξακολουθεί και σήμερα να είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας που διαδέχθηκε την Torcaso.

Οι ίδιες πηγές, απαντώντας στα όσα κατέθεσε χτες ο Α. Τσοχατζόπουλος, τόνιζαν ότι άκουσαν με έκπληξη ότι το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου αγοράστηκε με χρήματα που προέρχονταν από τα εισοδήματά του και ισχυρίζονταν ότι η Προανακριτική δεν ασκεί πολιτικές διώξεις κάτω από νομικό μανδύα, όπως ανέφερε ο πρώην υπουργός, αλλά προσπαθεί «να αποκαλύψει παρανομίες από όπου και εάν προέρχονται και κρύβονται κάτω από το μανδύα της νομιμότητας».

Το πόρισμα της Προανακριτικής θα παραδοθεί τη Δευτέρα στον πρόεδρο της Βουλής και στη συνέχεια θα συζητηθεί στην Ολομέλεια, όπου με μυστική ψηφοφορία και 151 ψήφους θα αποφασιστεί η παραπομπή ή όχι του Α. Τσοχατζόπουλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ