Σάββατο 4 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μεγαλύτερη ασυδοσία

«Είναι χρέος μας σε αυτές τις δύσκολες ώρες να απελευθερώσουμε τις υγιείς δυνάμεις της επιχειρηματικότητας από τα δεσμά του κράτους, και να αφήσουμε επιτέλους τις επιχειρήσεις να «κολυμπήσουν» στα βαθιά νερά της κρίσης χωρίς βαρίδια στα πόδια».

Το... διακύβευμα ανήκει στον Μ. Χρυσοχοΐδη που ανακοίνωσε την κατάργηση μιας σειράς - ακόμα και των πιο υποτυπωδών - αγορανομικών διατάξεων όπως ήταν η υποχρέωση των επιχειρήσεων να γνωστοποιούν στο υπουργείο τους τιμοκαταλόγους τους, η κατάργηση των περιθωρίων κέρδους στα οπωροκηπευτικά και πιο σοβαρών ρυθμίσεων όπως ήταν η διάθεση βρεφικού γάλακτος μόνο από τα φαρμακεία (για αυτονόητους λόγους).

Διακηρύξεις σαν κι αυτές δεν είναι τίποτα άλλο παρά η κυνική ομολογία της κυβέρνησης να ενισχύσει με κάθε τρόπο την πολιτική της στήριξης του κεφαλαίου και των μονοπωλιακών κερδών, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι βουλιάζουν όλο και πιο πολύ στα αδιέξοδα και στη φτώχεια, που τους προκαλεί η κρίση που προκάλεσε η υπερσυσσώρευση κεφαλαίων.

Είναι ολοφάνερο ότι το μόνο που θέλουν κυβέρνηση - κεφάλαιο - ΕΕ - ΔΝΤ είναι να απαλλάξουν τα μονοπώλια από οτιδήποτε θεωρούν «βαρίδι» για τη σωτηρία και ενίσχυση των κερδών τους στέλνοντας το λαό στα «βαθιά νερά της κρίσης». Αυτό δεν μπορούν να το κουκουλώσουν όσες κορόνες και ιδεολογήματα κι αν επιστρατεύσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ